De omhelzing die je het meest aantrekt, kan je helpen begrijpen wat voor jou het belangrijkst is in een relatie

door Skip

01 Augustus 2019

De omhelzing die je het meest aantrekt, kan je helpen begrijpen wat voor jou het belangrijkst is in een relatie
Advertisement

Ook mensen die niet zo romantisch zijn aangelegd geven toe dat een omhelzing een van die dingen is waar je de meeste energie van krijgt en waardoor je kan herstellen. Na een lange dag of misschien na een moment waarop je je zorgen maakte kan het contact met onze lieve wederhelft troost bieden, het werkt net zo goed en sterk als een antidepressivum!

Maar een omhelzing is veel meer dan dat. Afhankelijk van de manier waarop we contact maken met diegene kan het namelijk iets zeggen over waar we het meest naar op zoek zijn in een liefdesrelatie. Met dit in je achterhoofd bekijk je de plaatjes hieronder. Welke omhelzing je instinctief kiest zegt iets over wat voor jou het belangrijkst is in een relatie.

Advertisement

Kijk naar de afbeelding en kies de omhelzing die jou gevoelsmatig het meeste aantrekt:

Kijk naar de afbeelding en kies de omhelzing die jou gevoelsmatig het meeste aantrekt:
Advertisement

Omhelzing 1

Omhelzing 1

Heb je gekozen voor de eerste omhelzing? Dat betekent dat voor jou vriendschap heel belangrijk is in een relatie. Je vindt het prettig om de ander te kunnen vertrouwen en dat je jezelf kan zijn zoals je je ook zou gedragen bij je beste vriend. Andere zaken, zoals de behoefte om je persoonlijke ruimte te bewaren en een beetje gezond "mysterie" die interesseren je minder, want voor jou staat van elkaar weten wat de ander denkt voorop!

Omhelzing 2

Omhelzing 2

Passie is voor jou een fundamentele basis om een relatie op te bouwen. Chemie is belangrijk voor een solide en duurzame relatie en dit zo te houden. Om die reden verlies je niet de zaken uit het oog die de relatie in leven kunnen houden en verwacht je dat je partner hetzelfde doet. Ook als je al lang een relatie hebt is het belangrijk voor je om momenten die samen deelt te bewaren voor later, momenten die ervoor zorgen dat het vuur waardoor de relatie is ontstaan, blijft smeulen. Dan komt pas de genegenheid, vriendschap en dat je allebei weet van elkaar wat de ander denkt!

Omhelzing 3

Omhelzing 3

Aan de geborgenheid die je wilt vinden bij de ander, hecht je veel waarde. Je hebt graag een partner aan je zijde die je kunt vertrouwen en die je helpt bij het nemen van beslissingen. Het kan zijn dat je deze behoefte hebt omdat je zelf een beetje onzeker bent en op zoek bent naar een aanvulling hierop. Het kan echter ook zo zijn dat je het gevoel hebt in de greep te zijn van jouw emoties en dat je iemand nodig hebt die, als de situatie erom vraagt, je helpt na te denken en je weer in het gareel krijgt. Je hebt dus graag een sterk, vastberaden iemand aan je zijde die je door en door begrijpt.

Omhelzing 4

Omhelzing 4

Een sleutelwoord: vertrouwen. De ander vertrouwen is voor jou belangrijk en dat je hem z'n ruimte kunt gunnen, zonder dat je aan zijn integriteit hoeft te twijfelen. En mocht je zo je vermoedens hebben of op onderzoek uit moeten gaan, dan zou je meteen niet meer geïnteresseerd zijn in de ander. Samen blijven heeft namelijk geen zin voor jou als er geen vertrouwen is. Ook jij maakt graag tijd voor jezelf, juist omdat je er zelf naar streeft correct met iemand om te gaan en ook van haar verwacht dat zij dat doet. Je hebt er dus geen problemen mee om buiten je relatie om ook vriendschappen op te bouwen en dingen te doen.

Kon je je vinden in de beschrijving die we hebben gegeven? Laat het ons weten in de opmerkingen en leg je vrienden deze test voor!

Advertisement