In dit busstation redden ze zwerfhonden van de kou met dekens en autobanden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In dit busstation redden ze zwerfhonden…
Hoe rozijnenwater te bereiden, een krachtig natuurlijk ontgiftend middel voor de lever Vrouwen die VEEL PRATEN, leven langer en serener: deze studie bevestigt het

In dit busstation redden ze zwerfhonden van de kou met dekens en autobanden

Door Janine
4.232
Advertisement

Wanneer het winterseizoen aanbreekt, wordt het leven op straat een zware beproeving, niet alleen voor mensen, maar ook voor viervoeters.

Hoewel deze wezens voorzien zijn van een vacht en een hogere lichaamstemperatuur hebben, moeten ze ook schuilen en voldoende eten om het zwaardere klimaat het hoofd te bieden. Gelukkig zijn er mensen die besluiten hun steentje bij te dragen, zoals blijkt uit de gebeurtenis die we je hieronder vertellen.

In de stad Barreirinha, in Brazilië, hebben medewerkers van het busstation actie ondernomen om het leven te redden van enkele permanente dakloze honden in de buurt. Zich bewust van het feit dat wanneer de temperatuur daalt ze onderkoeld kunnen raken, heeft de groep vrijwilligers kleine schuilplaatsen gemaakt met dekens en banden.

Om de dieren een minimum aan levensonderhoud te garanderen, gaan de medewerkers van de terminal vaak rond om hen eten en drinken te brengen, ervoor te zorgen dat het goed met ze gaat en dat ze geen hulp nodig hebben.

De honden zijn praktisch mascottes geworden, ze hebben ze zelfs namen gegeven: Max, Pitoco en Zaino. Het bewonderenswaardige initiatief is vastgelegd met foto’s op Facebook, ontving veel positieve reacties en werd gedeeld door mensen die de prachtige demonstratie van solidariteit hebben gewaardeerd.

De sociale pagina gemaakt door de werknemers van het busstation is een manier om een boodschap van bewustwording te verspreiden naar dieren die geen huis of iemand die voor hen zorgt hebben.

Advertisement

Er zijn ook indicaties opgenomen over wat je moet doen om je bijdrage te leveren als je zwerfhonden vindt die hulp nodig hebben. Mensen worden aangespoord contact op te nemen met de lokale autoriteiten voor de bescherming van hondensoorten, en zich bij hen aan te sluiten door vrijwilligerswerk te doen in de betrokken faciliteiten.

Als je niet de gelegenheid hebt om gastvrijheid te bieden aan deze wezens, kan het ook nuttig zijn om ze voedsel te brengen zodat ze in staat blijven om beter bestand te zijn tegen de kou. Er is tenslotte maar een klein beetje liefde nodig om de levens van deze kleintjes te redden.

Tags: DierenHondenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt