Deze 92-jarige kinderarts behandelt arme kinderen gratis, alsof het zijn kleinkinderen zijn - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze 92-jarige kinderarts behandelt…
Deze man voorkomt dat ze een beagle in laten slapen... en deze bedankt hem door zo lief te zijn als hij maar kan Alle eigenschappen op een rijtje van mensen die het sterrenbeeld Leeuw hebben: sterke mensen die je vrienden zijn voor het leven!

Deze 92-jarige kinderarts behandelt arme kinderen gratis, alsof het zijn kleinkinderen zijn

Door Skip Tromp de Haas
14.747
Advertisement

Wanneer de dag erop zit, bij de meeste beroepen, gooi je de winkel dicht of klok je uit. Je houdt dus op met werken, tenminste tot de volgende ochtend. Er zijn echter beroepen, zoals die van arts, waar de dienst noot ophoudt en je zelfs niet stopt na je pensioen.

Dokter zijn is een missie, een levensstijl waar je voor kiest. Dat laat de 92-jarige kinderarts Ivan Fontoura zien uit Pontal do Paraná, Brazilië.

Er zijn ongeveer 15 voorbij sinds hij officieel met pensioen is gegaan, maar ondanks dat werkt hij door en zoekt hij arme kinderen in het gebied nog steeds op, zonder daarvoor betaald te worden. Deze arts werkt gewoon zijn spreekuur af, geeft adviezen, bespreekt medicijnen. Allemaal voor niets.

Fontoura's opleidingsachtergrond is oerdegelijk. Hij is op zijn 24ste afgestudeerd aan de Federal University of Paraná  en haalde zijn master aan de Universiteit van Californië en vervolgens een doctoraat aan de Sorbone in Frankrijk.

foto: Facebook

Fontoura heeft zijn hele leven gewijd aan het behandelen van kinderen en zichzelf opgeofferd voor zijn missie. Dokter Fontoura is in 2005 met pensioen gegaan maar ging hij privé verder met zijn werk, door veel lokale kinderen gratis te behandelen zonder dat ouders daarvoor hoefden te betalen.

Het is een van de meest problematische plaatsen in het land en er zijn heel veel gezinnen die onder armoedige omstandigheden leven en niet over de middelen beschikken om doktersbezoeken te betalen.

Advertisement

Zijn vrouw Eva steunt Eva in zijn kruistocht ten behoeve van de armlastigste kinderen. Ook zij is actief in de zorgsector, als verpleegster. De twee hebben elkaar in hun jonge jaren leren kennen en zijn altijd bij elkaar gebleven.

Eva is een onmisbare steun en toeverlaat voor hetgeen wat hij wil doen, ondanks zijn leeftijd. In meerdere interviews in het kader van zijn onvermoeibare inzet voor het goede streven, heeft Fontoura aangegeven door te gaan met werken zo lang hij kan, zich bewust van het feit dat veel kinderen hem nog nodig hebben.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt