Jon Bon Jovi is een ster in solidariteit: in zijn restaurants eten mensen in nood gratis - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Jon Bon Jovi is een ster in solidariteit:…
Als er geen watermeloenen zijn dan is het ook geen zomer. Met deze tips kies je de beste uit! 10 dingen die je je kind METEEN moet leren om hem te behoeden voor kwaadwillenden

Jon Bon Jovi is een ster in solidariteit: in zijn restaurants eten mensen in nood gratis

3.166
Advertisement

Je hebt mensen die hun leven lang zijn muzikale carrière op de volgen, mensen die zijn rollen in succesvolle tv-series konden bekoren of mensen die hem alleen al kennen als de componist van de soundtrack van Armageddon.

Met andere woorden: Jon Bon Jovi, rockster, model, activist, acteur maar ook zeker een filantroop. De populaire artiest heeft de JBJ Foundation opgericht, een non-profitorganisatie/liefdadigheidsinstelling met daaronder het merk Soul Kitchen.

Het is een horecamerk met op dit moment twee vestigingen in New Jersey. Het eerste filiaal is geopend in Redbank, de geboorteplaats van de zanger en de andere is opengegaan in de buurt van Toms River.

Het bijzondere aan deze twee restaurants is dat ze gratis zijn voor degenen die niet kunnen betalen. Betalen hoeft niet. Hooguit accepteert men symbolische bedragen als 20 dollar, en degenen die niets kunnen betalen mogen sowieso aanschuiven en daarna dan een handje helpen in de keuken.

Op basis van de cijfers die op de site staan van het restaurant wordt 49% van de maaltijden gratis geserveerd, en de mensen die niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien doen in ruil daarvoor vrijwillig werkzaamheden. De overige 51% komt van donaties van vaste klanten. 

Om aan te schuiven hoef je niet te reserveren en deel je je plek samen met andere gasten, wat goed is voor de sociale interactie. Het menu verandert om de 10 dagen en bestaat uit 3 gerechten uit de Amerikaanse keuken: Soep of slade, hoofdgerecht met vlees of vis, een vegetarisch alternatief (ook zonder gluten) en een dessert. Alle ingrediënten zijn biologisch en worden direct ter plaatse gekweekt.

Advertisement

Het doel van de JBJ Foundation is om armoede te bestrijden en de sociale ongelijkheid in heel het land. Daarnaast is het van plan om hun activiteiten steeds verder uit te breiden.

In het gebied van Philadelphia heeft de organisatie huizen neer laten zetten voor daklozen, jongeren en oorlogsveteranen en hebben ze ook een gebouw waar tienermoeders, kinderen en mensen zonder vaste verblijfplaats, naartoe kunnen voor medische zorg. Daarnaast leidt de organisatie een programma waarmee mensen klaar worden gestoomd voor de arbeidsmarkt door middel van (oriëntatie)gesprekken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt