Deze wandelaarster redt een gewonde hond en draagt hem 10 km op zijn schouders - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze wandelaarster redt een gewonde…
Deze mensen maken speciale thermische manden om zwerfhonden warm te houden 7 goede gewoonten voor het slapen gaan die je kunnen helpen af te vallen

Deze wandelaarster redt een gewonde hond en draagt hem 10 km op zijn schouders

11.967
Advertisement

De uitdrukking "God vertrouwt je nooit een grotere last toe dan je kunt dragen“ lijkt perfect te passen in het verhaal dat we gaan vertellen.

Het gebeurde allemaal op de Table Rock Trail, een bergachtige formatie in het Amerikaanse gebied van Zuid-Carolina. De hoofdrolspeelster is Tia Vargas, een veertigjarige wandelaarster en moeder van drie kinderen, met de bedoeling om te klimmen, in het gezelschap van haar vader Ted Kasper, 76 jaar oud.

Toen ze afdaalde van de top van de berg, bijna 3400 meter hoog, kwam Tia een groep klimmers tegen die een Engelse Spaniel droeg, zichtbaar gewond en in slechte staat. Boomer, de naam van het dier, was gevonden nadat hij in een spleet was gevallen. De vrouw bood aan om de hond mee te nemen en terug te brengen naar de eigenaren.

Tia was al behoorlijk op de proef gesteld door de klim en wist dat het terugbrengen van Boomer naar zijn huis zou betekenen dat ze ongeveer 10 kilometer moesten reizen met een onverwachte lading van bijna 25 kg. Haar vader wachtte beneden op haar, en ondanks de allesbehalve bemoedigende vooruitzichten, moesten de twee evengoed aan de onderneming beginnen.

Het enige alternatief zou zijn geweest om de hond aan zijn lot over te laten, maar Tia weigerde dit. De terugreis bleek moeilijker dan verwacht vanwege sneeuw en puin op het pad en regen. Er waren momenten dat de vrouw dacht dat ze het niet zou redden, om op te geven, maar toen gaf iets mysterieus haar nieuwe energie en gaf haar een duwtje in de rug om de reis te voltooien.

Toen de eigenaren van Boomer eenmaal waren gevonden, vertelden ze Tia de details van het incident en zeiden dat ze hem al heel lang, maar zonder resultaten hadden gezocht.

Advertisement

Voordat ze het dier kwijt waren, bespraken ze de mogelijkheid om de hond ter adoptie af te staan omdat ze niet langer voor hem konden zorgen. Tia beschouwde dit nieuws als een echt teken van het lot.

Die specifieke band die werd gecreëerd tijdens een moedige reddingspoging die meer dan zes uur duurde, werd nu beloond met het ontstaan van een prachtige vriendschap. Ze vertelde het verhaal in een interview en zei dat ze merkte dat ze op het juiste moment op de juiste plaats was, niet alleen bij toeval, maar omdat het lot besloot dat Boomer en haar nieuwe moeder elkaar zouden ontmoeten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt