Als er geen watermeloenen zijn dan is het ook geen zomer. Met deze tips kies je de beste uit! - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Als er geen watermeloenen zijn dan is…
Will Smiths zoon opent een restaurant waar mensen die in moeilijkheden zitten, gratis gezond kunnen eten Jon Bon Jovi is een ster in solidariteit: in zijn restaurants eten mensen in nood gratis

Als er geen watermeloenen zijn dan is het ook geen zomer. Met deze tips kies je de beste uit!

950
Advertisement

's Zomers is watermeloen een van de meest gegeten fruitsoorten omdat het lekker is, licht, de dorst lest, rijk is aan vitamines, elektrolyten en antioxidanten. Haast iedereen denkt dat een watermeloen kopen heel moeilijk is omdat het nagenoeg onmogelijk te achterhalen is of hij vanbinnen net zo lekker is als hij er vanbuiten uitziet.

Maar eigenlijk is het helemaal niet moeilijk. Hier volgt dus wat handige informatie waarmee je gegarandeerd een goed product in huis kan halen.

Door de glimmende buitenkant lijkt hij misschien lekker maar doorgaans wijst dit erop dat de watermeloen nog zuur is. Langwerpige watermeloenen zijn zeg maar de "mannetjes" en in de meeste gevallen zijn deze flauwtjes van smaak en waterig. De gedrongen en kortere watermeloenen behoren tot het "vrouwelijke geslacht" en die zijn zeker zoeter en smaakvoller.

Ook de strepen of de vlekken aan de buitenkant van het fruit kunnen je iets vertellen over de inhoud. Beter kan je gaan voor watermeloenen met goudgele puntjes omdat deze doorgaans zachter zijn van smaak.

Een te grote watermeloen heeft veel tijd nodig om te rijpen. De kans is dus redelijk aanwezig dat het gedeelte dichtbij de kern nog niet zo ver is. Een te kleine watermeloen heeft daarentegen de neiging sneller te bederven. In wezen is het dus verstandig om middelgrote varianten te kopen.

foto: Pixabay

Kloppen op de meloen is nog een manier om uit te vinden met wat voor een meloen je te maken hebt. Als het geluid vol is en je knokkels goed terugspringen dan is hij precies goed rijp. Meloenen met een zachte buitenkant die een dof geluid geven moet je ook niet al te zeker van zijn.

Twee details waar mensen nooit op letten zijn de steel en de streep. Met het steeltje is de meloen verbonden met de grond en wordt deze verwijderd gedurende het oogsten. Aan de streep kan je zien hoe vaak de plant is bestuifd. Zowel de streep als de steel zouden beiden donkerbruin moeten zijn, een teken van zoetigheid en voldoende rijping.

Goed, nu heb je alle hints die je nodig hebt voor het kopen van de perfecte watermeloen. Eet smakelijk! 

 

Tags: EtenNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt