De 5 voedingsmiddelen die je beter niet kunt verwarmen of koken in de magnetron - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De 5 voedingsmiddelen die je beter niet…
15 vrouwen die hun haar niet meer verven om de wereld de schoonheid van hun grijze haar te laten zien De

De 5 voedingsmiddelen die je beter niet kunt verwarmen of koken in de magnetron

Door Janine
3.317
Advertisement

De magnetron is een huishoudelijk apparaat dat veel mensen in huis hebben, omdat het voldoet aan de behoeften van degenen die niet veel tijd hebben om te besteden aan het bereiden van maaltijden. De magnetron is ook erg handig om restjes op te warmen en zo weer kostbare tijd te besparen. Je moet echter goed op het gebruik letten als je ongelukjes wilt voorkomen, zowel tijdens de kookfase als voor het opwarmen van reeds gekookt voedsel. In feite heeft de magnetron van nature een veel minder effectieve werking dan traditioneel koken voor wat betreft de eliminatie van bacteriën of gifstoffen die aanwezig kunnen zijn in slecht geconserveerd voedsel; daarom houdt het grootste risico voor de gezondheid verband met de mogelijk slechte conservering van voedsel en de daaruit voortvloeiende opwarming met dit systeem, dat niet erg actief is tegen micro-organismen.

1. Gekookt ei

Het verwarmen van hardgekookte eieren in de magnetron is een praktijk die erg gevaarlijk kan zijn en daarom adviseren wij je dit nooit te doen. Er is natuurlijk een verschil tussen het verwarmen van een al hardgekookt ei en het direct koken in de magnetron met het daarvoor bestemde hulpmiddel, maar we willen het afraden om het na een tijdje in water te hebben gekookt op te warmen. De reden? Het kan ontploffen en je zou uiteindelijk de hele keuken moeten schoonmaken of, erger nog, op de eerste hulp terechtkomen! In de praktijk zitten waterdeeltjes vast in de dooier, de thuisbasis van proteïnen in eieren, die, als ze worden gestimuleerd door de hitte van de magnetron, een explosieve reactie kunnen veroorzaken wanneer je met een vork in de dooier gaat prikken.

Bron: https://www.nytimes.com/2017/12/06/science/egg-microwave.html

2. Chilipeper

foto: Pexels

Het is niet geschikt om in een magnetron te koken omdat de elektromagnetische golven een reactie veroorzaken met capsaïcine, de stof die het zo pittig maakt, waardoor het veel agressiever en zelfs schadelijk voor ons gehemelte wordt. Beter te vermijden!

Bron:  https://www.mashed.com/193004/you-should-never-reheat-hot-peppers-in-the-microwave-heres-why/#:~:text=The%20thing%20that%20makes%20peppers,burn%20your%20eyes%20and%20throat.

Advertisement

3. Aardappelen

foto: Pexels

In dit geval ligt het echte probleem vooral bij het bewaren van gekookte aardappelen: we weten dat als de aardappelen te lang op kamertemperatuur afkoelen, de aardappelen een gevaarlijke bacterie (Clostridium botulinum) kunnen ontwikkelen die de magnetron niet zou kunnen verwijderen als ze eenmaal verwarmd zijn.

Bron:  https://www.insider.com/foods-you-should-not-eat-as-leftovers-2018-9#:~:text=You%20should%20think%20twice%20before%20warming%20up%20leftover%20potatoes.&text=As%20the%20Independent%20reported%2C%20the,that%20causes%20botulism%

4. Rijst

foto: Pexels

Ook in dit geval, net als bij aardappelen, kan een slechte conservering van de rijst schadelijk zijn, die vervolgens in de magnetron wordt opgewarmd. Rijst moet echter onmiddellijk in de koelkast worden bewaard als het niet ter plaatse wordt geconsumeerd, omdat het bij kamertemperatuur onderhevig is aan de vermenigvuldiging van bacteriën, die giftige stoffen afgeven. Zoals eerder vermeld, helpt het verwarmen in de magnetron je niet om gastro-intestinale stoornissen te voorkomen!

Bron: https://www.insider.com/foods-you-should-not-eat-as-leftovers-2018-9#you-probably-shouldnt-reheat-your-chicken-3

5. Kip

Wat betreft rauwe kip raden we absoluut af om het in de magnetron te koken! In feite zit er in dit soort rauw vlees een vrij grote hoeveelheid bacteriën, zoals de gevaarlijke Campylobacter of salmonella - bacteriën die de hitte van de magnetron niet kan elimineren!

Bron: https://www.insider.com/foods-you-should-not-eat-as-leftovers-2018-9#you-probably-shouldnt-reheat-your-chicken-3

Tags: EtenNuttigGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt