Het ideale gezin hoeft niet perfect te zijn, maar wel een eenheid - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het ideale gezin hoeft niet perfect…
Een sterke vrouw zint niet op wraak, ze laat het aan karma over om het vuile werk te doen Twee weken lang alleen rijst eten, dat is het geheim voor een gezuiverd lichaam

Het ideale gezin hoeft niet perfect te zijn, maar wel een eenheid

1.309
Advertisement

Het gezin is de plek waarbinnen we ons geliefd, geknuffeld en beschermd voelen door de mensen die echt van ons houden. Niemand is perfect, dat klopt, en een gezin is dat ook niet. Maar het is het belangrijkste om juist een eenheid te vormen ondanks alle kwetsbaarheden en zwaktes die we als mens allemaal hebben. Maar wat is "gezin als eenheid" eigenlijk? Daarmee wordt zeker niet het perfecte gezin bedoeld, maar juist aan een veilige omgeving waarin je gestimuleerd wordt, een positief steunpunt voor alle gezinsleden. Professor Alan Kazdin is een van de hoogste autoriteiten in de wereld wat betreft ouderschap. Hij heeft de 8 voornaamste kenmerken op een rijtje gezet die niet mogen ontbreken in een gezonde en positieve gezinssituatie.

Communicatie:goed communiceren vormt de basis van elke relatie tussen mensen en mag niet ontbreken in het gezin. Er moet open worden gecommuniceerd, altijd zonder oordeel. Een kind moet namelijk zeker kunnen weten dat zijn vader of moeder echt in staat is om naar hem/haar te luisteren.

Positieve relaties: een kind heeft positieve rolmodellen nodig waar ze op moeten kunnen rekenen. Denk aan opa's oma's ooms tantes, neven nichten familievrienden. Zij dragen allemaal enorm bij aan de ontwikkeling van het kind.

Routine: kinderen hebben ter geruststelling kleine rituelen nodig, die samen in het gezin worden gedaan.

Positieve sociale vaardigheden: denk aan vriendjes uitnodigen om thuis te komen spelen, uitstapjes of avondeten organiseren, meedoen aan activiteiten in de buurt zijn allemaal dingen die helpen bij het ontwikkelen van positief sociaal gedrag.

foto: Unsplash

Flexibel zijn: om kunnen gaan met veranderingen is iets wat je moet kunnen, zowel als kind als volwassene.

Hou ze in de gaten: het is de taak van ouders om je kinderen in de gaten te houden. Zij moeten weten wie ze vaak opzoeken, waar ze heen gaan en wat ze doen.

Verminder stress:er gebeuren dingen in het leven die stressvol zijn en waar je niet omheen kunt. Maar andere vormen van stress kunnen we onszelf en onze kinderen besparen. We moeten leren om te gaan met stress en dit zoveel mogelijk verminderen, voor het welzijn van iedereen.

Geef jezelf de ruimte: ouder zijn is echt moeilijk en zwaar, maar het moet ook niet het enige gaan zijn wat je doet. Het is de taak van de ouder om voor zijn kinderen te zorgen, maar mag zichzelf absoluut niet wegcijferen. Het is belangrijk dat je als vader of moeder je eigen behoeftes afstemt met die van je kinderen. Dit zal tot een positief resultaat leiden omdat ouders meer energie hebben voor elkaar en dus ook meer positiviteit en geborgenheid voor het kind.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt