Als de liefde van je leven ook je beste vriend is, heb je de perfecte wederhelft ontmoet - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Als de liefde van je leven ook je beste…
De perfecte vakantie is welke een leegte in je creëert: een psychiater legt uit waarom De bewoners laten het huis vol afval achter: de eigenaar neemt wraak door het voor hun nieuwe woning neer te gooien

Als de liefde van je leven ook je beste vriend is, heb je de perfecte wederhelft ontmoet

Door Janine
3.285
Advertisement

Als je het geluk hebt ware liefde te kennen en een echte vriend aan je zijde hebt, kun je je tevreden en compleet voelen. Wanneer beide echter in dezelfde persoon bestaan, kun je bijna spreken van een wonder, van een meer unieke dan zeldzame gebeurtenis, van een staat van genade waarin geluk niet alleen de toestand van een moment is, maar een manier van zijn. Het is dit soort gevoel waar we het vandaag over willen hebben, door te proberen het te omschrijven, ook om je te helpen het te herkennen.

foto: Unsplash

Wanneer de liefde van je leven ook je beste vriend is, ontstaat een relatie van buitengewoon begrip en medeplichtigheid, waarin vertrouwen, teamwerk en diepe kennis is, en er geen geheimen zijn. Binnen de relatie zijn er geen grijze gebieden, mysteries, te vullen gaten, maar alleen duidelijkheid en begrip.

Tussen twee geliefden/vrienden ervaart men het gevoel van veiligheid en bescherming, een band die verder gaat dan alleen fysieke aantrekkingskracht, mentale of sociale beperkingen, waarbij er alleen de vrijheid is om zichzelf te zijn en het bewustzijn van wederzijds toebehoren zonder het gevoel van bezitterigheid.

foto: Unsplash

In zo’n soort relatie, zo prachtig en volledig, worden alle moeilijke momenten met sereniteit en lichtheid beleefd. We overwinnen de crises, de tegenslagen, we slagen erin elkaar elke keer halverwege te ontmoeten, wetende dat de enige manier om te winnen is om het samen te doen.

In liefde/vriendschap kan men zich kwetsbaar, breekbaar tonen, men kan zelfs niet maximaal zijn, een keer de kapper of de schoonheidsspecialiste vergeten, omdat men zowel van vorm als inhoud houdt. Je wordt boos maar je maakt het altijd weer goed, je schreeuwt maar je fluistert uiteindelijk in elkaars oor, je kunt huilen maar alleen tot de volgende lach.

Advertisement
foto: Unsplash

In de rituele huwelijkse formule zouden we eraan toe moeten voegen: "Wil je mijn beste vriend/vriendin zijn...?", omdat dit de ware essentie is van elkaar liefhebben.

Er voor elkaar zijn, niet alleen als man en vrouw, echtgenoot en echtgenote, maar ook als reisgenoten die besluiten samen een pad te volgen. Op dit pad wacht de een op de ander, omdat je met z’n tweeën sterker en gelukkiger kunt zijn, en omdat je je met z’n tweeën eindelijk compleet kunt voelen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt