7 nuttige technieken om angst te overwinnen en controle te krijgen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
7 nuttige technieken om angst te overwinnen…
Ze redt haar familie van een brand, maar na een paar jaar laten ze haar achter in een kennel Ze redden een hond in een bevroren rivier en brengen hem naar een opvang zonder te merken dat het een wolf is

7 nuttige technieken om angst te overwinnen en controle te krijgen

1.305
Advertisement

Voor velen van ons wordt het leven en leren leven met verschillende vormen van angst een noodzaak waaraan we niet kunnen ontsnappen. We worden dagelijks op de proef gesteld en we kunnen niets anders doen dan proberen onze toevlucht te nemen tot strategieën om niet te bezwijken voor onze angst.

Er is geen enkel recept dat voor iedereen goed kan zijn, maar er zijn een aantal eenvoudige technieken, met een element van controle, die voor velen van ons goed lijken te werken. In sommige gevallen kun je angststoornissen beheersen, ook zonder het gebruik van medicijnen, maar dankzij "trucs" die ons helpen onze aandacht op andere factoren te richten, om de angstaanval te verwijderen. Natuurlijk betekent eenvoudig niet altijd gemakkelijk, althans niet in het begin.

foto: Unsplash

1. Veroordeel jezelf niet maar gebruik zelfmedeleven

Een manier om te leren luisteren naar de boodschap die angst met zich meebrengt, is door zelfcompassie uit te oefenen. Terwijl het gewone denken ons drijft om onze zorgen onder ogen te zien, om ze uit te roeien, werkt dit contraproductief met angst. Het kan veel beter onder ogen worden gezien en begrepen als we een mentaliteit van zelfcompassie kiezen die erin bestaat dingen gemakkelijker te maken, zodat we het probleem waarmee we worden geconfronteerd met moed kunnen oplossen.

2. Probeer vrienden te worden met je angst

In tegenstelling tot wat we denken, moeten we angst leren beschouwen als een vriend en niet als een tegenstander. We moeten denken dat het de taak van angst is om ons te waarschuwen voor de mensen en situaties waar we om geven, uiteraard loopt dit volledig uit de hand, maar het is aan ons om de formule te vinden die ons helpt ermee om te gaan. Waarschijnlijk zouden we, door te proberen beter te luisteren naar de boodschap die het wil overbrengen, in plaats van het tot zwijgen te brengen of het te negeren, de potentieel verwoestende impuls beter kunnen beheersen.

3. Er zonder schaamte over praten

Een van de formules die het beste wordt beschouwd voor het overwinnen of beheren van staten van angst is de taal. Of het nu geschreven of gesproken is, het lijkt van essentieel belang om erover te praten. Praten over onze angsten helpt ons niet alleen om het van buitenaf te bekijken, maar ook om ze van binnen anders te verwerken. In feite helpt het benoemen van onze gevoelens ons om ze te definiëren en te omschrijven, en de steun van de mensen om ons heen helpt ons ook bij het oplossen van het probleem waarmee we te maken hebben.

foto: Unsplash

4. Probeer dankbaarheid te tonen

Dankbaarheid is een bijzonder nuttige emotie bij het omgaan met angst, naast dat het ons helpt om de negatieve gedachten als positief te herformuleren, opent het ons voor een bredere visie van onszelf en de wereld. Dit kan ons helpen om uit onze onmiddellijke gevoelens van angst en het gevoel van isolatie te komen dat hen zo vaak vergezelt.

5. Haal bewust adem

Ademhalen is een activiteit waarvan we ons duidelijk bewust zijn, maar waar we niet aan denken omdat het vanzelf gaat. Focussen op je ademhaling, met langere en vollere ademhalingen, is van grote hulp bij het kalmeren van het zenuwstelsel en is daarom een belangrijke reactie om de heersende staat van angst tegen te gaan. Bewust worden van onze ademhaling kan ons een groot voordeel geven.

6. Blijf bij het "hier en nu"

"Het annulerende effect", dat zeer vergelijkbaar is met afleiding, omvat het gebruik van positieve emoties om de negatieve te verminderen. Het lijkt erop dat de focus op mooie dingen (een favoriete film, een nummer, enz.) een geweldig hulpmiddel kan zijn als ondersteuning en om angst te beheersen. “Beworteling” is de gehechtheid aan het hier en nu van je omgeving en bestaat uit je concentreren op wat er direct is, zoals het licht van het raam, het bewegende gordijn, het stromende water. Dit komt omdat ons bewust zijn van de realiteit om ons heen ons helpt te ontsnappen aan de staat van angst die we vanbinnen hebben.

7. Zorg voor voldoende slaap

Voldoende slaap krijgen is niet altijd gemakkelijk voor een angstig persoon, maar genoeg slapen of slapen wanneer je moe bent, is essentieel voor het ontwikkelen van gezonde cognitieve en emotionele gewoonten.

Weten hoe je angst kunt overwinnen, is in de eerste plaats leren ermee te leven en elke dag proberen de controle te nemen en het te domineren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt