Breien is een wondermiddel voor creativiteit en ontspanning - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Breien is een wondermiddel voor creativiteit…
Een gehoorzaam kind is niet altijd een gelukkig kind Het hebben van huisdieren helpt kinderen stress te elimineren en gelukkiger te zijn

Breien is een wondermiddel voor creativiteit en ontspanning

Door Janine
1.356
Advertisement

Tegenwoordig gebruiken we graag vreemde woorden om activiteiten en gemeenschappelijke objecten te definiëren die, hoewel ze al sinds de tijd van onze grootouders bestaan, in recentere tijden zijn herontdekt en opnieuw worden gewaardeerd. Een van deze activiteiten is knitting, oftewel breien. Ooit zagen we onze oma’s “sokken stoppen", zoals ze vroeger zeiden, en worstelden ze met zeer bewerkelijke truien of sjaals: het stoppen van sokken is altijd synoniem geweest voor de hele dag gebogen zitten over een bol wol. Maar tegenwoordig is deze veelvuldig gehate activiteit volledig herontdekt, vooral door jonge mensen.

foto: Unsplash

Waarom ontdekken tegenwoordig zoveel jonge mensen, zelfs mannen, het onverwachte plezier van breien? Het lijkt erop dat de belangrijkste reden verband houdt met ontspanning. We leven in een samenleving die zo hectisch is dat we ontspannende en weinig veeleisende hobby's nodig hebben. Niet om deze reden willen we het breien teniet doen, een echte kunst die onze oma’s wisten te beheersen met meesterschap, maar, objectief gezien, heb je om dit soort activiteit uit te voeren, slechts twee breipennen, wat wol en veel fantasie nodig. Heel iets anders dan als je wilt schilderen, een activiteit die veel meer instrumentatie en technische kennis vereist. Als je begint te breien en na een tijdje moe wordt, kun je je breiwerkje altijd even weg leggen en er de volgende dag probleemloos weer aan beginnen.

foto: Libreshot

Breien is daarom een antistress-middel, maar het helpt ook om jezelf vanuit verschillende gezichtspunten te verbeteren. Breien verbetert de handmatige vaardigheden, waardoor het vermogen wordt ontwikkeld om beide hersenhelften te gebruiken. Het is geen toeval dat het een activiteit is die is opgenomen in het schoolprogramma van de Waldorfscholen.

Een project voorbereiden en het vervolgens uitvoeren, geeft ons veel voldoening, en toont en ontwikkelt onze originaliteit.

Advertisement
foto: Unsplash

Breien kan ook een gelegenheid zijn om te socialiseren met andere mensen die dezelfde passie delen. Vaak worden echte groepen gecreëerd waar ideeën en adviezen worden uitgewisseld… of er wordt gewoon een praatje gemaakt!

En, waarom niet, breien kan ook een bron van inkomsten zijn! Als je echt veel dingen begint te produceren, waarom zou je er dan niet van profiteren en proberen ze op een kraampje te verkopen? Of je kunt overwegen om online te verkopen.

foto: pixabay

Tot slot, heb je ooit gehoord van Guerrilla Knitting? Dit is een initiatief dat over de hele wereld heeft plaatsgevonden om de grijsheid van de steden te bestrijden.

Kortom, waar wacht je nog op om jezelf te testen of gewoon te ontspannen met een breiwerkje?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt