8 gedragingen om te vermijden tijdens de scheiding om de kinderen te beschermen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
8 gedragingen om te vermijden tijdens…
Dit zwerfkatje zocht zijn toevlucht op een advocatenkantoor, zodoende hebben de advocaten hem Wanneer we dierbaren verliezen, kunnen we ze voor altijd naast ons blijven voelen in ons hart

8 gedragingen om te vermijden tijdens de scheiding om de kinderen te beschermen

Door Janine
1.427
Advertisement

We weten dat de keuze om te scheiden vaak erg moeilijk en onaangenaam is, zowel voor ouders als voor kinderen. Als er kinderen bij betrokken zijn, is het belangrijk om te proberen hen zoveel mogelijk te behoeden voor verder lijden.

Aan een echtscheiding gaat meestal geen makkelijke tijd vooraf, integendeel, meestal is dit het einde van een moeizaam en veeleisend proces, dat onvermijdelijk alle familieleden raakt. Een scheiding is vaak noodzakelijk en betekent een nieuw begin: de constructie van een nieuwe manier om "een gezin te stichten".

In dit nieuwe perspectief is het belangrijk om ook de kleintjes de tijd te geven om zich aan te passen om alles op de meest serene manier te ervaren. Hier zijn 8 tips die je kunnen helpen hoe je je met je kinderen moet gedragen en hoe juist niet.

foto: Unsplash

1) Het is niet zijn schuld

Help het kind allereerst om te begrijpen dat het niet zijn schuld is wat er gebeurt. Kinderen die niet alle facetten van de situatie begrijpen, hebben de neiging te geloven dat ze verantwoordelijk zijn voor wat er is gebeurd. Leg rustig uit dat hij geen schuld heeft: alleen dan kun je samen verder.

2) Leef niet met schuldgevoelens

Nu je de kinderen hebt uitgelegd dat ze geen schuld hebben, moet je ook je eigen schuldgevoelens kwijt zien te raken. Het accepteren van een mislukking is nooit eenvoudig en het helpt zeker niet om vanwege je eigen fouten te "lijden". Je keert niet terug, maar je moet voor hen wel doorgaan.

3) Onthoud wie de volwassene is

Jij bent de volwassene. Misschien lijkt je zoon het te begrijpen, hij kan verantwoordelijk lijken, hij lijkt al ”groot”. Maar dat is hij niet. Jij bent de volwassene en je moet hem ondersteunen, ook als het niet nodig lijkt te zijn.

4) Plaats ze niet tussen twee vuren

Het kind moet niet kiezen met wie hij wil wonen, het is beter om hem deze moeilijke beslissing niet alleen te laten nemen. We moeten naar hem luisteren en met hem praten, maar de uiteindelijke keuze moet altijd met wederzijdse instemming van de ouders zijn.

foto: Pxhere

5) Probeer niet de favoriet te zijn

Je zoon houdt van je, net zoals hij van de andere ouder houdt. Probeer hem niet om te kopen met kado’s of hem overal in te plezieren. Zo help je hem niet, integendeel, zo desoriënteer je hem.

6) Uithoren? Nee

Stel geen vragen zoals "En wat zei je vader", "Wat doet mamma”... Jullie problemen met elkaar gaan hem niet aan. Hij heeft het recht om kind te zijn en dat is alles.

7) Spreek geen kwaad over de ander

Het is nutteloos en schadelijk om kwaad over de ander te blijven spreken. Hoewel hij als vrouw of man mogelijk iets fout deed, is hij misschien wel een goede ouder. Geef je kinderen de kans om ook kinderen van de andere ouder te zijn: doe het voor hen.

8) Verbied je kind niet de ander te zien

En dit is het meest ingrijpende wat je kunt doen, maar ook het gevaarlijkst. Als het kind twee ouders heeft, heeft hij het recht om ze allebei te zien, elk op zijn eigen manier, en met elk een andere relatie aangaan. Gebruik je kind niet als wapen om de ander pijn te doen.

Je hebt geleden en je zou alle redenen van de wereld kunnen hebben, maar je zou je kind pijn doen. Echtscheiding is vaak een strijd, maar onthoud altijd dat de kinderen er het meest onder kunnen lijden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt