Deze psychologe heeft 30 houdingen van kinderen vertaald in een voor ouders begrijpelijke taal - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze psychologe heeft 30 houdingen van…
Hoe verdriet te overwinnen, een noodzakelijk moment om het leven beter te begrijpen Daarom zijn honden zulke speciale wezens: de wereld heeft een dag aan hen gewijd

Deze psychologe heeft 30 houdingen van kinderen vertaald in een voor ouders begrijpelijke taal

Door Janine
2.447
Advertisement

Het gebrek aan communicatie tussen ouders en kinderen is een constante in elke generatie, maar er is een periode in het leven waarin kinderen nog niet over de juiste middelen beschikken om effectief uit te drukken wat ze voelen of willen zeggen.

Om moeders en vaders te helpen de kleintjes beter te begrijpen, heeft de psychologe Evgenia Zaburdaeva een soort woordenboek ontwikkeld waarmee de non-verbale taal kan worden geïnterpreteerd en vertaald om zich dienovereenkomstig te gedragen.

Tijdens haar werk slaagde dr. Zaburdaeva erin om ongeveer 30 gedragingen te catalogiseren en schematiseren, waarbij ze met evenveel gedachten en stemmingen werden geassocieerd, hier is de lijst met de geïdentificeerde houdingen en de respectievelijke betekenis:

 • Apathie. Het kan de angst verbergen om fouten te maken of te worden beoordeeld door volwassenen, dus een psychologische rem kan achter luiheid verborgen zitten.
 • Agressiviteit. Reageren met woede en rusteloosheid kan een manier zijn om hulp te vragen en de noodzaak om te weten welke grenzen niet overschreden moeten worden.
 • Op zachte toon praten. Het is niet alleen verlegenheid, maar het kan ook angst zijn om zich te laten zien en niet geaccepteerd te worden.
 • Aan het haar trekken of nagels bijten. Het is een reactie op ernstige stress of een constante staat van angst.
 • Traagheid en moeite met correct spreken. Het ontbreken van actie en stimulatie kan betekenen dat ze de voorkeur hebben dat volwassenen alles doen, waardoor ze zich nuttig voelen.
 • Gebrek aan delen. Het kan een reactie zijn op een gebrek aan emotionele steun.

 

foto: Maxpixel
 • Jaloezie. Daarachter kan een sterk minderwaardigheidscomplex zijn.
 • Stotteren. Het wordt vaak geassocieerd met het verlatingssyndroom, zich onderdanig voelen aan een volwassen figuur of zich ergens schuldig over voelen.
 • Weinig sociaal zijn. Het is niet dat ze ruzie hebben, maar ze hebben moeite om met klasgenoten om te gaan.
 • Fysiek gewelddadig zijn tegen ouders. Het is een onbewust verzoek om een verbod en discipline tegenover de moeder of vader.
 • Woede-uitbarstingen hebben. Niet weten hoe vreedzaam te communiceren veroorzaakt een gevoel van ontoereikendheid, terwijl woede een snelle manier wordt om eerder een resultaat te bereiken.
 • Veel vragen stellen. Het kan een symptoom zijn van gezonde nieuwsgierigheid, maar ook een verzoek om aandacht.
 • Weigeren naar de kleuterschool of school te gaan. Het betekent bang zijn om los te komen van de moederfiguur, zich niet voldoende ondersteund voelen in de klas, denkend dat ze niet voldoen aan de verwachtingen van de ouders.

 

Advertisement
foto: Facebook
 • Te veel of te weinig eten. Voedsel, te weinig of teveel, is een vorm van controle in reactie op een staat van angst en onzekerheid waarvan de bron moet worden gevonden.
 • Zichzelf passief tonen. Weerspiegelt weinig interesse of faalangst.
 • Zichzelf pijn doen. Het bevat een diepe psychologische pijn of een schuldgevoel dat wordt uitgebannen met zelfstraf.
 • Nachtmerries. Het kan handig zijn om dromen met tekeningen of verhalen weer te geven, omdat ze de manifestatie zijn van wat echt beangstigt.
 • Anderen negeren en spelen met klasgenoten vermijden. Het zijn gedragingen die te maken hebben met het ontbreken van duidelijke regels thuis en met het idee dat anderen hen niet leuk vinden.
 • Prikkelbaarheid, slaapstoornissen en obsessie met orde. Er is een basis van emotionele onderdrukking, bang zijn voor het onbekende of eenzaamheid onder ogen te zien en geloven dat netheid bescherming en controle biedt.

Er is altijd een reden voor elke houding: het geheim is om de signalen te begrijpen, te kunnen observeren, de veranderingen op te merken en op de juiste manier te reageren om het welzijn van het kind te bevorderen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt