Deze vrouw bouwde 300 huizen met gerecyclede materialen voor mensen in financiële moeilijkheden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze vrouw bouwde 300 huizen met gerecyclede…
Om gezond te leven, moeten we Twee kleine vrienden omhelzen elkaar alsof ze elkaar al jaren niet hebben gezien, maar in werkelijkheid zijn het maar twee dagen

Deze vrouw bouwde 300 huizen met gerecyclede materialen voor mensen in financiële moeilijkheden

Door Janine
2.687
Advertisement

Het is niet onmogelijk om maatschappelijke inzet, oog voor het milieu en solidariteit te combineren met degenen die het meest economische hulp nodig hebben; Ingrid Vaca Diez, een Boliviaanse advocate die meer dan 300 huizen heeft gerealiseerd met uitsluitend gerecyclede materialen voor de mensen die het het hardst nodig hebben, kan dit bevestigen. Het project, dat al zeer succesvol is, heeft de naam "Casas de Botellas" en respecteert het milieu met alleen milieuvriendelijke en niet-vervuilende materialen.

via: BBC Mundo

Ingrid zegt dat ze het eerste gerecyclede huis in 2000 heeft gebouwd, een huis van 170 vierkante meter gebouwd met ongeveer 36.000 plastic flessen van 2 liter. Tegenwoordig duurt het echter slechts 20 dagen om een "gerecycled" huis te bouwen dankzij de vrijwilligers die deel uitmaken van het team van Casas de Botellas.

De vrijwilligers komen allemaal uit buurlanden van het Zuid-Amerikaanse land: niet alleen Bolivia, maar ook Argentinië, Panama, Mexico, Uruguay en Brazilië. Niet alleen plastic flessen om huizen te maken voor de meest behoeftigen, maar ook glas, zand, cement en organisch afval dat altijd zeer respectvol is voor het milieu.

Advertisement

Plastic heeft ongeveer 150 jaar nodig om af te breken en is een van de meest vervuilende materialen op onze planeet, en initiatieven zoals die van Ingrid kunnen niets anders doen dan een liefdadige hand uitsteken naar degenen die meer achtergesteld zijn dan wij, maar ook de problemen in verband met milieuvervuiling proberen te bestrijden om van onze aarde een betere plek te maken.

Gefeliciteerd Ingrid!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt