Goede mensen gaan vaak naar de psycholoog om te leren hoe ze zichzelf kunnen beschermen tegen slechte mensen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Goede mensen gaan vaak naar de psycholoog…
Tintelingen en gevoelloosheid in de ledematen: wat betekent het en wanneer moeten we het niet onderschatten Deze huisdieren van over de hele wereld zullen je veroveren met hun

Goede mensen gaan vaak naar de psycholoog om te leren hoe ze zichzelf kunnen beschermen tegen slechte mensen

Door Janine
6.872
Advertisement

Sinds wanneer is vertrouwen en respect voor anderen uit de mode geraakt? Sinds wanneer is onbetrouwbaarheid, zo competitief zijn dat je oneerlijk en onverschillig wordt, de regel geworden? Veel sociologen beweren dat kwaadwillendheid sinds de komst van de technologie een kwaliteit is geworden en omgekeerd goedheid een handicap. Dit fenomeen heeft geleid tot een geleidelijke ongevoeligheid van individuen, ten opzichte van hun eigen emotionele universum en naar anderen toe.

Zo gebeurt het dat mensen die minder vatbaar zijn voor een vijandige houding moeite hebben zich aan te passen aan een realiteit waarin het altijd noodzakelijk is om eerst aan te vallen, waarbij de tweede plaats dezelfde waarde heeft als de laatste. Deze “goede mensen” kunnen al die razernij, zoveel agressie niet verklaren, ze begrijpen niet waarom het persoonlijk belang alleen kan worden bereikt door iemand anders te schaden. Een dergelijke toestand leidt tot een diep ongemak dat vaak psychologische ondersteuning vereist. In wezen vragen we om hulp om de juiste strategieën te vinden om onszelf te verdedigen tegen alle oppervlakkigheid, tegen materialisme, tegen onnodig en ongerechtvaardigd kwaad.

Wie van nature niet voldoet aan de massa en op zijn beurt de “slechte” wordt, gebruikt hulpmiddelen die hen kunnen beschermen, waardoor ze ondanks alles en iedereen verder kunnen gaan.

Het is essentieel om te leren een pantser te creëren tussen jezelf en de buitenwereld, om het ergste te negeren zonder je voor jezelf te schamen. Een goed persoon zijn is van onschatbare waarde, tijdloos, iets dat nooit mag worden vergeten of uit de mode raakt.

Als je onderweg meer verachtelijke mensen ontmoet dan mensen die deze naam waardig zijn, kun je beter de kunst leren om ze te negeren, alleen het licht te accepteren en jezelf alleen te omringen met degenen die dezelfde ziel delen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt