Ik heb het geheim van het geluk gevonden: blijf uit de buurt van idioten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ik heb het geheim van het geluk gevonden:…
Ze gooit het nieuwe etui in de prullenbak, maar haar moeder straft haar door haar een plastic zak te geven als pennenmapje Na het overlijden van zijn beste vriend slaapt deze hond nog steeds naast de mand door ruimte op het kussen te laten

Ik heb het geheim van het geluk gevonden: blijf uit de buurt van idioten

Door Janine
2.382
Advertisement

Laten we er niet omheen draaien, de wereld is vol met mensen die ons niet leuk vinden. School, werk, kennissen, zelfs familie: op vrijwel elk gebied van ons leven zijn er mensen die zich gedragen met kwaadwilligheid, slechtheid of, simpelweg, domheid. En ze slagen er altijd in om op een bepaalde manier ons geduld te verliezen of teleurstelling te creëren.

Het gaat er niet om je superieur te voelen of overtuigd te zijn dat we met iedereen de best mogelijke aanpak hebben, maar dat we ons realiseren dat er veel gedragingen zijn van mensen om ons heen die echt schadelijk kunnen zijn voor onze gemoedsrust. Maar hoe kunnen we het verloren geluk herstellen die we door mensen met een ondraaglijk karakter kwijt zijn geraakt?

foto: Unsplash

Probeer in de eerste plaats weg te blijven van idioten en giftige mensen in het algemeen. Het lijkt misschien banaal, maar dat is het helemaal niet, omdat deze mensen vaak niet gemakkelijk te identificeren zijn. In het begin lijken ze inderdaad vriendelijk, fascinerend en zelfverzekerd. Maar wees voorzichtig: een negatief aspect kan altijd op de loer liggen.

Als we hebben gezien dat de mensen in kwestie zich agressief gedragen of roddelen met anderen, is het goed om te onthouden dat ze - op het juiste moment voor hen - hetzelfde met ons kunnen doen. Daarom moeten we ze leren te herkennen.

Als we eenmaal beseffen dat we te maken hebben met een idioot - of in ieder geval een giftig persoon - kunnen we deze persoon helaas niet altijd vermijden. Het is waar: het beste “wapen” kan onverschilligheid zijn, maar dit is niet altijd haalbaar, bijvoorbeeld als we er elke dag op de werkplek mee geconfronteerd worden.

foto: Unsplash

Daarom is het goed om de juiste verdediging voor te bereiden om elke situatie het hoofd te bieden. Het uiteindelijke doel zal zijn om van de mensen die je geluk en rust ondermijnen alle "brandstof" weg te nemen. Alleen dan zullen we hun impact op ons leven kunnen verminderen.

Als we echt niet bij ze weg kunnen komen, moeten we ermee stoppen ons zorgen te maken over wat ze zeggen en wat ze doen. Het is natuurlijk niet eenvoudig, maar het is de enige manier om onszelf te beschermen. En zelfs als we ze soms ergens mee willen confronteren, moeten we er altijd rekening mee houden dat het verspilde moeite kan zijn. Met mensen die zich op een bepaalde manier blijven gedragen, lukt het vaak niet ze te veranderen of een fout toe te geven.

Kortom: proberen een idioot te laten redeneren en te veranderen kan nuttig zijn, en soms kan het werken, maar het is niet erg waarschijnlijk. In de tussentijd kunnen we, rekening houdend met deze richtlijnen, onze samenleving met hen beginnen te verbeteren...

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt