Het verhaal van Ranger, de Duitse herder met dwerggroei die voor altijd een puppy zal blijven - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het verhaal van Ranger, de Duitse herder…
Dit autistische kind biedt zijn fiets aan als beloning voor degene die Tito, zijn geliefde hond, vindt De hond heeft een terminale ziekte: de familie geeft hem het beste weekend van zijn leven

Het verhaal van Ranger, de Duitse herder met dwerggroei die voor altijd een puppy zal blijven

Door Janine
14.460
Advertisement

Het lijkt op het eerste gezicht een pup, maar dat is het niet. De hoofdrolspeler in dit waargebeurde verhaal heet Ranger en werd getroffen door een zeldzaam syndroom genaamd hypofysaire dwerggroei, waardoor het ondanks zijn leeftijd lichamelijk op een pup lijkt. Maar ondanks dit specifieke aspect is Ranger een voorbeeld van vitaliteit voor al zijn leeftijdsgenoten: hoewel hij lijdt aan dwerggroei, speelt en rent hij graag alsof hij een pasgeboren pup is die voor het eerst de wereld tegemoet gaat.

Toen hij werd geadopteerd, had deze prachtige Duitse herder al gevochten tegen belangrijke infecties zoals coccidiose en giardia, waardoor hij zijn leven riskeerde. Maar na het overwinnen van de twee ziekten, begonnen de twee eigenaren op te merken dat Ranger geen tekenen van groei vertoonde. Het mysterie werd vervolgens onthuld door de dierenarts: de Duitse herder leed aan hypofysaire dwerggroei, die het functioneren en de groei van hormonen blokkeerde.

Ranger zou voor altijd klein blijven, ondanks het verstrijken van de jaren.

Ondanks het feit dat in de medische literatuur honden die lijden aan hypofysaire dwerggroei geen zeer hoge levensverwachting hebben, lijkt Ranger dit op het moment niet te realiseren en, hoewel het in leeftijd blijft groeien, heeft de kleine Duitse herder nog steeds de vitaliteit en de wens om te rennen, spelen en de wereld te verkennen… alsof hij gisteren werd geboren!

Advertisement
Tags: DierenHondenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt