Dit autistische kind wordt gekalmeerd door zijn hond tijdens een angstaanval - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit autistische kind wordt gekalmeerd…
Deze moeder neemt haar blinde zoon mee naar het stadion en vertelt hem van minuut tot minuut over de wedstrijd Deze gekko houdt niet op met glimlachen als hij in het gezelschap van zijn speelgoedgekko is

Dit autistische kind wordt gekalmeerd door zijn hond tijdens een angstaanval

Door Janine
3.174
Advertisement

Huisdieren zijn voor veel mensen onmisbare levensgezellen. Het is niet alleen een kwestie van de vriendschapsverhouding die ontstaat tussen de eigenaar en zijn huisdier, maar veel meer: honden zijn altijd al werkzaam in de zogenaamde pet therapy om te proberen enige verlichting te bieden aan al die mensen die lijden aan een handicap. Een hond kan een gids voor zijn baas zijn, hij kan hem misschien kalmeren in een moment van stress of ernstige crisis, waardoor hij een iets normaler leven kan leiden.

via: Imgur
foto: imgur

Marley is een van deze honden: een witte en zeer lieve labrador, lang getraind om met bepaalde situaties met zijn baasje om te gaan. In dit geval is het baasje van Marley een kind met autisme dat vaak lijdt aan aanvallen waardoor hij belemmerd wordt bij zijn dagelijkse activiteiten. En het is in deze gevallen dat de vertrouwde Marley ingrijpt om de boel te sussen.

foto: imgur

In de video die de moeder van het kind op sociale netwerken heeft gedeeld, zien we dat de kleine Marley zijn baasje nadert, hem likt en knuffelt, precies tijdens een van die aanvallen. Hij omhelst hem letterlijk, totdat ze allebei op de grond zitten en het kind kalmeert.

Advertisement
foto: imgur

Marley's baasje reageerde op de video door te schrijven: "Dit is mijn hond die midden in een aanval (die te wijten kan zijn aan ernstige angst) handelt. Als het gebeurt, begin ik meestal te huilen, sla ik mezelf en adem ik snel. Marley is getraind om op me te springen om te proberen me mijn armen te laten zakken, hij stopt niet totdat ik hem omhels. in de video zien we dat hij probeert zijn poten tussen mijn armen en mijn lichaam te plaatsen, op een manier om ze van mijn gezicht te verwijderen, om te voorkomen dat ik mezelf pijn doe. Hij is mijn held."

foto: imgur

Soms onderschatten we misschien het belang dat de aanwezigheid van een dier voor iemand of zelfs voor onze kinderen kan betekenen. Een hond zal tegelijkertijd zijn beste vriend, zijn referentiepunt en zijn therapie zijn.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt