Het hebben van een hond in huis verlengt het leven, dat onthult een studie - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het hebben van een hond in huis verlengt…
Wie een hond heeft maakt meer selfies met hem dan met zijn partner: dat onthult een eigenaardig onderzoek Een therapeut toont 5 eenvoudige strategieën om angst en paniekaanvallen te beheersen

Het hebben van een hond in huis verlengt het leven, dat onthult een studie

1.064
Advertisement

Het adopteren van een hond betekent het toevoegen van waarde aan iemands bestaan vanuit vele gezichtspunten. Het betekent dat je altijd kunt rekenen op een trouwe metgezel, die in staat is tot onvoorwaardelijke genegenheid, van empathie, van diep begrip en die een immense vreugde weet over te brengen. Als al deze redenen niet overtuigend genoeg zijn, heeft de wetenschap er nu een gevonden. Het hebben van een viervoeter kan zelfs je leven verlengen.

foto: Pixabay

Dit werd verklaard door een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Uppsala, in Zweden; volgens dit onderzoek is de incidentie van het risico van overlijden aanzienlijk verminderd bij hondenbezitters in vergelijking met degenen die er geen hebben. Ter referentie werd een steekproef van meer dan 3 miljoen inwoners tussen de 40 en 80 jaar oud gebruikt. Een bijzonder interessante bevinding was de ontdekking van de afwezigheid bij alle deelnemers van hart- en vaatziekten in hun medische geschiedenis. In het bijzonder waren de voordelen van deze interactie tussen mens en dier duidelijker in de gevallen van individuen die alleen woonden in plaats van in gezinnen.

Bij alleenstaande eigenaren van een huisdier wordt het risico op hart- en vaatziekten met 11% verminderd. Ondanks de fascinerende ontdekking, was het niet mogelijk om het ware verband tussen de twee factoren te benadrukken, alsof om te zeggen dat het een te hoog percentage is om puur toeval te zijn, maar we hebben geen adequate informatie om de stelling te bewijzen. De onderzoekers theoretiseerden dat de verbeterde gezondheidstoestand van de respondenten kan worden toegeschreven aan meer intense fysieke activiteit dan de meer sedentaire mensen. Iedereen die een hond heeft, moet hem meerdere keren per dag uitlaten, en heeft dus de nodige beweging.

foto: Pixabay

De relatie met het huisdier heeft ook een positieve invloed op het bacteriële microbioom van de eigenaar, waardoor het efficiënter en sterker wordt en daarom het immuunsysteem versterkt. Kortom, meer weerstand tegen ziekten en minder gevaar voor hartziekten dankzij een actief organisme. De sleutel tot alles kan echter ook psychologisch en emotioneel zijn.

Het hebben van een hond, het moet gezegd worden, vult het leven van die liefde die elke persoon nodig heeft, een gevoel van sereniteit en welzijn gevend, dus ongeacht de biologische effecten verhoogt een huisdier de kwaliteit van het leven omdat het eenvoudigweg veel gelukkiger maakt!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt