De vorst heeft deze kat invalide gemaakt: nu is het de eerste ter wereld die vier bionische poten heeft - BekijkDezeVideo.nl
x
De vorst heeft deze kat invalide gemaakt:…
Te vaak naar de sportschool gaan kan je vatbaar maken voor ontrouw, een studie bevestigt het Wanneer je niet wakker kunt blijven: 15 mensen die in de vreemdste posities in slaap zijn gevallen

De vorst heeft deze kat invalide gemaakt: nu is het de eerste ter wereld die vier bionische poten heeft

23 September 2019 • Door Janine
5.612
Advertisement

Voor de meeste dieren betekent het slachtoffer zijn van vorst een permanente schade: levenslang gehandicapt zijn. Voor een dier is het een heel moeilijke aandoening om te accepteren en in veel gevallen wordt er daarom voor gekozen om het in te laten slapen. Er zijn echter gevallen waarin het dier in kwestie het geluk heeft om adequate medische hulp te ontvangen en dus de rest van zijn leven in bijna totale normaliteit kan doorbrengen. Het is het verhaal van deze korthaar, de kleine Ryzhik (een Russisch woord dat “roodachtig” betekent), die vreselijk leed vanwege de grote Siberische kou, en blijvend invalide werd.

Ryzhik was het slachtoffer van de -40°C die in Tomsk, Siberië, werd bereikt in de maand januari: alleen en zonder familie is de kat door de stad blijven dwalen, tot het punt waarop zijn vier poten volledig waren bevroren. Gelukkig heeft iemand met een goed hart hem gevonden en meteen geholpen. Helaas was de toestand van Ryzhik al erg kritisch: zijn poten waren in een gevorderde staat van gangreen, waardoor de artsen gedwongen waren ze te amputeren. Op dit punt leek het lot van de kleine kat grotendeels bezegeld.

Zijn redder wilde echter niet opgeven en nam de kat mee naar een centrum voor prothetische chirurgie in Novosibirsk, waar vier titanium bionische ledematen vakkundig werden gemonteerd op de stompjes van de arme Ryzhik. Wennen aan kunstmatige ledematen is een moeilijk proces voor een dier, maar de chirurgen van Ryzhik hadden ook hier aan gedacht bij het ontwerpen van de speciale ledematen voor de kat.

Met behulp van computertomografie en 3D-modellering produceerden artsen de meest comfortabele ledematen die ooit bij een kat konden worden aangepast.

Advertisement

"Hij is zeker de eerste kat ter wereld die een dergelijke ingreep heeft ondergaan,” zei Sergey Gorshkov, de hoofdchirurg van de operatie. Ryzhik is dus de eerste kat ter wereld die op vier bionische ledematen loopt en, hoewel hij niet zo makkelijk kan bewegen als voorheen, kan hij nu weer lopen - een vreugde die ook blijkt uit het feit dat hij niet probeert zijn prothesen te verwijderen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt