Na het overlijden van zijn beste vriend slaapt deze hond nog steeds naast de mand door ruimte op het kussen te laten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Na het overlijden van zijn beste vriend…
Ik heb het geheim van het geluk gevonden: blijf uit de buurt van idioten Een 13-jarige jongen creëerde een schoolgarderobe om behoeftige klasgenoten te helpen

Na het overlijden van zijn beste vriend slaapt deze hond nog steeds naast de mand door ruimte op het kussen te laten

Door Janine
16.856
Advertisement

Als we zeggen dat onze huisdieren in alle opzichten leden van het gezin zijn en in staat zijn om sensaties en gevoelens te ervaren en te delen net als wij, overdrijven we niet.

Iedereen die het geluk heeft of heeft gehad om een trouwe viervoeter aan zijn zijde te hebben, weet het: de empathie tussen de mens en deze kleine wezens, evenals onderling, vertelt ons echt veel over hoe mooi en leerzaam het is om ons dagelijks leven mee te delen.

De gevoelens die honden en katten kunnen uitdrukken, zeggen vaak meer dan duizend woorden. De foto die we je hieronder laten zien, demonstreert dit perfect, een werkelijk ontroerend verhaal over twee kleine honden die voor altijd onafscheidelijk zijn.

via: Mirror

Harry, 9 en George, 15, waren een zeer hecht stel. Twee vrienden waarvan de 19-jarige Britse Caitlin Wynne het geluk had om lang bij haar in huis te hebben.

We schreven dat de twee vrienden “waren”, omdat George op 15-jarige leeftijd helaas ernstig ziek werd door nierfalen en zijn familie gedwongen werd hem te laten inslapen. Onnodig te zeggen dat het verlies een klap was die Harry niet gemakkelijk te boven kwam. De twee honden zijn eigenlijk samen opgegroeid: ze speelden, aten en sliepen altijd samen.

Toen George stierf, was het moeilijk voor Harry om de dagen door te komen, net als een mens wanneer hij een geliefde verliest. Na de eerste slapeloze nacht waarin hij huilend heen en weer door het huis liep, weigerde de hond twee weken lang te eten en te socialiseren, en hij zat er verdrietig bij met zijn staart naar beneden.

Meer dan een jaar na de dood van George, hoewel Harry's humeur duidelijk is verbeterd, is het gemis aan zijn broederlijke vriend nog steeds voelbaar, levend en aanwezig. Zozeer zelfs dat het hondje op de grond naast het kussen slaapt waar hij met George sliep, de plaats voor zijn vriend vrij laat, in de hoop dat hij op een dag misschien terug zal komen.

Harry laat zijn kop rusten precies waar hij eerder lag, toen hij vrolijk naast zijn soortgenoot lag. Voor hem lijkt er niets te zijn veranderd, en misschien is het juist de hoop om hem weer te zien en weer met zijn beste vriend te spelen die hem aanspoort door te gaan.

Caitlin, die elke dag deze scène zag, besloot dat ze haar emotie met internet wilde delen waar ze duizenden comments en enthousiaste reacties van gebruikers op kreeg. En het is niet moeilijk om te begrijpen waarom. Je hebt geen woorden nodig, je hoeft er niet over na te denken: honden weten hoe ze hun gevoelens kunnen uiten op een manier die je soms echt sprakeloos maakt.

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt