Dakloze jongen wordt gefilmd terwijl hij de verjaardag van zijn honden viert: zij zijn zijn enige familie

Janine image
door Janine

23 April 2022

Dakloze jongen wordt gefilmd terwijl hij de verjaardag van zijn honden viert: zij zijn zijn enige familie
Advertisement

Het is geen toeval dat honden de beste vriend van de mens zijn en het is ook geen toeval dat veel daklozen een viervoeter aan hun zijde hebben. Hoewel de zorg voor een dier extra kosten met zich meebrengt die moeilijk te dragen zijn voor een dakloze, vrolijkt de aanwezigheid van een hond de geest van mensen in nood enorm op. Daarom werd Choco, een dakloze jongen, gefilmd terwijl hij de verjaardag van een van zijn twee honden viert, op de trappen van een openbaar park. Een werkelijk ontroerende scène, die veel gebruikers ertoe bracht de jongen te helpen en zijn toekomst voor altijd te veranderen.

via Instagram / joseluis.matos.7906

Advertisement
Instagram / joseluis.matos.7906

Instagram / joseluis.matos.7906

Bij elke zichzelf respecterende verjaardag hoort een taart met kaarsjes en misschien wat slingers om de juiste sfeer te creëren. Elementen die ook Choco, een dakloze jongen, zijn beste vrienden niet heeft laten missen: Nena en Shaggy, twee honden die hem op elk moment van de dag vergezellen. Choco werd op Shaggy's verjaardag vastgelegd door een voorbijganger - een bijzonder moment dat de jongen goed wilde vieren.

Advertisement
Instagram / joseluis.matos.7906

Instagram / joseluis.matos.7906

In de video die viraal ging, wordt Choco gezien terwijl hij op de trappen in een openbaar park zit, samen met zijn twee trouwe avontuurlijke metgezellen, Nana en Shaggy. De jonge man zette twee feesthoedjes op de koppen van de twee honden en zong het lied "happy birthday" terwijl hij een kleine taart uit een tas haalde om te delen. De jongen geeft zijn honden hun welverdiende stukje taart en snijdt dan een kleiner stuk voor zichzelf. Waarschijnlijk heeft Choco al zijn spaargeld uitgegeven om de taart compleet met kaarsen en feesthoedjes te kopen, maar dat maakt niet uit, want het is dankzij de aanwezigheid van zijn honden dat de jongen met een glimlach door kan gaan, ondanks het feit dat hij geen dak boven zijn hoofd heeft.

Instagram / joseluis.matos.7906

Instagram / joseluis.matos.7906

Voor hem was dat de juiste manier om zijn dieren te bedanken en te eren. Op een bepaald moment in de video lijkt het alsof hij zelf ontroerd is en de tranen van zijn gezicht veegt. De man die het tafereel filmde benaderde vervolgens Choco om zijn verhaal te horen. Het lijkt erop dat Choco is ontsnapt uit een zeer gecompliceerde gezinssituatie, waarin hij werd mishandeld, en dat hij de afgelopen jaren op straat heeft geleefd. Zijn familie bestaat nu alleen uit Nena en Shaggy, zijn twee honden.

De video bereikte meteen veel mensen, die er alles aan hebben gedaan om deze bescheiden jongen er bovenop te laten komen. Eten, geld, kleding, eerste levensbehoeften: er ontstond meteen een keten van solidariteit om Choco te helpen. Onder de verschillende cadeaus was ook een telefoon, waardoor Choco een Instagram-account kon openen waar hij zijn leven kon delen; tot nu toe heeft Choco meer dan 180 duizend mensen die hem volgen op sociale media!

Dankzij die video won Choco aan populariteit en met de hulp die hij uit het hele land kreeg, kwam hij weer op de been. Hij zou zich graag aan muziek wijden en natuurlijk een hondenasiel openen. We kunnen hem alleen maar het beste wensen voor zijn toekomst!

Advertisement