5 manieren waarop ons lichaam reageert op het einde van een relatie - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
5 manieren waarop ons lichaam reageert…
Een huwelijk dat niet werkt, schaadt de gezondheid zoals alcohol en roken: dat zegt dit onderzoek Deze afbeelding laat zien waarom druiven voor kinderen altjd gesneden moeten worden

5 manieren waarop ons lichaam reageert op het einde van een relatie

Door Janine
5.298
Advertisement

Het einde van een relatie is een aardbeving in iemands leven. Vooral als het een langdurige relatie was, ze laten een reeks spijt en wrok achter en een gevoel van algemene bitterheid voor alle projecten die nooit zullen plaatsvinden. Je rot voelen is normaal, maar het gaat niet alleen om onze gevoelens: ons lichaam reageert hier op, of we het willen of niet.

Hier zijn 5 van de meest voorkomende lichamelijke symptomen van het einde van een liefdesrelatie.

1. Slapeloosheid en angst.

Als we eenmaal gewend zijn om iemand naast ons te hebben, is het erg moeilijk om zonder te doen. Alsof we een deel van onszelf missen, voelen we ons alleen en bang zonder te weten waarom. Dit beïnvloedt voornamelijk de kwaliteit van de slaap en kan overdag ook angstaanvallen veroorzaken.

2. Huidproblemen.

Zelfs je huid kan er last van hebben, van acne of puistjes. Dit is om twee redenen: aan de ene kant, wanneer we down zijn, hebben we de neiging minder voor onszelf te zorgen, aan de andere kant is het gewoon een hormonale disbalans die de huid aantast.

Advertisement

3. Pijn op de borst.

foto: pixabay.com

Wanneer we het hebben over "hartproblemen" kunnen we het letterlijk nemen. Verschillende mensen ervaren pijn op de borst na het einde van een relatie, een gevoel van druk tegen de romp en onregelmatige slagen. Symptomen die te maken hebben met de stress en de angst van het einde van een stabiele toestand die letterlijk het hart raakt.

4. Spierpijn.

foto: pixabay

Ook met de rest van het lichaam gaat het niet zo goed. Wanneer we gestrest zijn, reageert ons lichaam door de spieren van het lichaam samen te trekken die onderhevig zijn aan spasmen en krampen. In deze perioden is het raadzaam om fysieke activiteit uit te voeren om de spanning los te laten: mentaal en fysiek.

5. Gebrek aan eetlust.

foto: pixabay

Gebrek aan eetlust is een van de bekendste symptomen van het einde van een relatie of onbeantwoorde liefde. Echter, op de lange termijn kan het zich vertalen in gewichtstoename. Ons metabolisme vindt geen regelmaat en stress maakt onze cellen minder goed in staat om insuline te metaboliseren: het lichaam scheidt meer af en dit veroorzaakt gewichtstoename.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt