Deze groep ouderen kocht een geheel verlaten dorp om samen hun pensioen door te brengen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze groep ouderen kocht een geheel…
De moeder barst in tranen uit wanneer ze haar autistische zoon met haar therapiehond ziet: Een leraar draagt zijn gehandicapte studente op zijn schouders om haar mee te nemen op schoolreisje

Deze groep ouderen kocht een geheel verlaten dorp om samen hun pensioen door te brengen

Door Janine
4.968
Advertisement

In de autonome gemeenschap van Galicië, in het noordwesten van Spanje, heeft een groep gepensioneerden bedacht om hun geld te investeren in de aankoop van een volledig verlaten dorp. Waarom? Omdat ze de rest van hun pensioen buiten de grote steden wilden doorbrengen en ze dat vooral samen wilden doen. Hoewel het duur lijkt om een heel dorp te kopen, is dit in werkelijkheid op het Iberisch schiereiland vrij goedkoop en daarom heeft deze groep 60-plussers geen minuut geaarzeld voordat de deal werd afgerond.

In Spanje zijn veel verlaten dorpen te koop en deze groep gepensioneerden wist er een te kopen tegen de bescheiden prijs van 140 duizend euro. Het is een klein dorp dat al meer dan 50 jaar onbewoond is en nu het toevluchtsoord wordt voor deze ouderen. De volgende stap voor hen zal zijn om boerderijen en huizen weer bewoonbaar te maken, om de landelijke gebieden die in de loop van de decennia massaal zijn verlaten, opnieuw te kunnen waarderen. "De uittocht" van veel gezinnen in Spanje, in de afgelopen jaren, is een probleem geworden voor kleine dorpen die het risico liepen voor altijd verlaten te worden, tot het punt dat velen van hen huizen of salarissen zijn gaan aanbieden aan degenen die besluiten om daar te blijven wonen.

Een interessant idee, dat zeker rust en sereniteit zal geven aan deze groep gepensioneerden en dat leuk zou zijn als het ook in andere delen van de wereld zou plaatsvinden.

Zou jij je levensstijl willen veranderen?

Tags: OuderenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt