Een vader ontdekt dat de ziekte van zijn zoon werd veroorzaakt door een kolonie schimmels gevormd in de beker waaruit hij dronk - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een vader ontdekt dat de ziekte van…
Kinderen angst aanjagen om te worden gehoorzaamd is nooit een goed idee Op 9-jarige leeftijd gebruikt hij zijn spaargeld om hondenvoer te kopen en honden op straat te voeren: nu runt hij een dierenopvang

Een vader ontdekt dat de ziekte van zijn zoon werd veroorzaakt door een kolonie schimmels gevormd in de beker waaruit hij dronk

24.665
Advertisement

Als je kinderen hebt, is het belangrijkste dat ze zich goed voelen: elke keer dat het kind ziek is, wordt het uithoudingsvermogen van de ouders op de proef gesteld. Als je de redenen niet kunt begrijpen waarom je kind vaak ziek is, kan de situatie een echte nachtmerrie worden. Wat een eenvoudige verkoudheid lijkt, kan immers iets ernstigers en gevaarlijks verbergen. Een vrouw genaamd Penny Powell maakte zich grote zorgen over de gezondheid van de zoon van haar vriend, die altijd ziek was. Toen het mysterie werd onthuld dankzij de intuïtie van de vader van het kind, publiceerde de vrouw de schokkende foto's op haar Facebook-profiel.

De vader van het kind, Simon, wist dat er iets mis was: zijn zoon was constant ziek, maar hij begreep niet waarom. Op een dag bekeek Simon de fles waaruit zijn zoon dagelijks dronk - een van die gekleurde flessen met plastic tuit, waardoor de kleintjes gemakkelijker kunnen drinken - en merkte een vreemde geur op die uit de tuit kwam.

Hoewel de tuit lekvrij was afgesloten, opende Simon hem met wat kracht en een mes. Wat hij zag, liet hem letterlijk sprakeloos achter: in de tuit had zich vuil opgehoopt dat door de vochtigheid de vorming van schimmels had veroorzaakt.

Zijn zoon had al die tijd uit die beker gedronken! Nu werden eindelijk de redenen voor de slechte gezondheid van het kind duidelijk. Penny deelde foto's op Facebook als een waarschuwing voor alle ouders die, onbewust, hun kind konden "vergiftigen" met een van deze producten.

Een van de in twijfel getrokken bedrijven, die gewoonlijk deze plastic bekers produceerde - Tommee Tippee France - probeerde zichzelf te verdedigen en te reageren op de beschuldigingen, die voor een nog grotere verontwaardiging zorgde bij veel ouders die het verhaal van Simon en zijn foto's nog meer deelden.

Advertisement

Het bedrijf in kwestie heeft zichzelf verdedigd met de volgende verklaring: "De resultaten ondersteunen het feit dat, indien gebruikt met aanbevolen vloeistoffen (licht en koud, zoals water en sappen zonder pulp) en gereinigd volgens de instructies, de bekers geen problemen opleveren."

Vanzelfsprekend zijn er geen instructies die rekening houden met de vorming van schimmels en vocht en hoewel het absoluut raadzaam is om alle aanbevelingen voor het reinigen van het product te lezen, weet je nooit zeker of dit voldoende is als preventieve maatregel.

In bekers met doorzichtige deksels is het gemakkelijk om te begrijpen of er iets vreemds in de tuit zit opgehoopt: het verschijnen van zwarte stippen kan het signaal zijn dat de aanwezigheid van een schimmel- of bacteriekolonie aangeeft.

Laten we dus wat meer aandacht besteden als we onze kinderen te drinken geven in dit soort bekers, omdat het gevaar in iets heel onbeduidends verborgen kan zitten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt