Een vrouw heeft het zicht aan een oog verloren door een simpele fout die iedereen kan overkomen

Janine image
door Janine

16 Juli 2023

Een vrouw heeft het zicht aan een oog verloren door een simpele fout die iedereen kan overkomen
Advertisement

In het dagelijks leven heeft ieder van ons andere gewoonten en dingen om te doen die automatisch en zonder er al te veel over na te denken plaatsvinden. Ze maken in die mate deel uit van ons dagelijks leven dat ze gebeuren zonder er al te veel belang aan te hechten. Douchen is er bijvoorbeeld één van. Jezelf opfrissen is geen handeling die veel moeite kost: we weten dat het een doel dient en we doen dit dus automatisch. Maar wees voorzichtig, want zelfs zo'n eenvoudig en voor de hand liggend gebaar kan kleine of grote valkuilen verbergen.

De vrouw over wie we je willen vertellen, weet dit heel goed. Een moeder en oma die een hele nare ervaring had door een douche te nemen.

via New York Post

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Marie Mason is 54 jaar oud, woont in Sapcote in Leicestershire, Verenigd Koninkrijk, en heeft haar leven plotseling zien veranderen vanwege een ernstig gezondheidsprobleem. Alles gebeurde na een heel eenvoudige douche. Zoals ze wel vaker deed, waste de vrouw zich, maar besteedde niet al te veel aandacht aan een detail.

Ze droeg dagelijks contactlenzen en gebruikte het type 30 dagen, niet de dagelijkse. Wat veel mensen doen en wat erg comfortabel blijkt te zijn. Jammer dat ze niet wist dat het beter had geweest om ze uit te doen voordat ze onder de douche stapte. Door ze onder water te houden, kon een zeldzame bacterie een van haar ogen infecteren en zichtproblemen veroorzaken.

Advertisement
Daemonanyndel/Wikimedia - Not the actual photo

Daemonanyndel/Wikimedia - Not the actual photo

Acanthamoeba Keratitis, zo heet de bacterie, is in het water aanwezig en kan soms soortgelijke irritaties veroorzaken. In dit geval kwam het tussen de lens en het oog en begon het hoornvlies te infecteren. Marie nam onmiddellijk contact op met de dokter toen ze merkte dat er iets mis was, maar de vele kuren en behandelingen gedurende vele jaren konden haar gezichtsvermogen niet redden.

"Ik ging door moeilijke en pijnlijke momenten - vertelde ze - ik werd onderworpen aan vele bezoeken, operaties en verschillende behandelingen, maar er was niets aan te doen. Ik moest ook mijn baan opzeggen omdat het moeilijk was om door te gaan met het niet zien in één oog en zelfs buiten lopen, onder de mensen zijn en iets doen was in het begin bijna onmogelijk. Na verloop van tijd raakte ik er echter aan gewend - vervolgde ze - en begon ik ook weer te werken. Ik keerde niet terug naar mijn oude baan, maar ik werk als assistent in het bedrijf van mijn man Jonathan".

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Haar dagelijks leven veranderde en het veroorzaakte het verlies van het gezichtsvermogen in één oog door, als we erover nadenken, een gebaar dat we allemaal elke dag maken.

Daarom maakte Marie haar verhaal bekend en vroeg ze, zonder met de vinger naar iemand te willen wijzen, producenten van contactlenzen om meer specifieke indicaties op de verpakking te plaatsen met betrekking tot het gebruik ervan. "Ik wil niet dat andere mensen mijn situatie ervaren, zodat ze weten hoe ze het beste met het gebruik van lenzen om kunnen gaan".

Als je twijfelt, is het daarom altijd beter om een ​​arts om opheldering te vragen om onaangename episodes te voorkomen.

Advertisement