John en Edith: overlevenden van de Holocaust, vierden ze in 2019 hun 73e trouwdag - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
John en Edith: overlevenden van de Holocaust,…
Een vrouw redt een gewonde hond van de straat, maar dan vertellen de dierenartsen dat het eigenlijk een coyote is In dit restaurant bestaat al het personeel uit voormalige daklozen op zoek naar sociale voldoening

John en Edith: overlevenden van de Holocaust, vierden ze in 2019 hun 73e trouwdag

Door Janine
4.172
Advertisement

Tijdens een van de slechtste periodes in de geschiedenis ooit, ontmoetten de 23-jarige John Mackay en de 20-jarige Edith Steiner elkaar toevallig, maar het lot wilde dat uit die tragedie een liefde zou ontstaan die sterker was dan de haat. John redde Edith van een tragisch einde in het concentratiekamp Auschwitz in 1944; sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Hun verhaal is ontroerend en getuigt van een wederzijdse genegenheid die elke grens heeft overschreden.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontsnapte John Mackay uit een Italiaanse gevangenis in Libië en trad later toe tot het bevel van de Schotse strijdkrachten, welke onder andere verantwoordelijk waren voor de bevrijding van het concentratiekamp in Polen; onder de gevangenen in het kamp was ook de Hongaarse Edith Steiner, die op tragische wijze 39 leden van haar familie had verloren tijdens de Holocaust; in 1944 hadden alleen zij en haar moeder het overleefd.

Na de bevrijding van Auschwitz vroeg John Edith om te dansen om het historische moment te vieren; de vrouw heeft uiteraard geaccepteerd en de rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis.

De twee trouwden op 17 juli 1946, ze gingen in Schotland wonen, aanvankelijk in het dorp Pitlochry, waar ze een klein hotel runden, daarna in Dundee, waar ze zich vestigden en een gezin stichtten, en Peter en Sharon werden geboren.

In 2017 vierden John en Edith hun trouwdag waar door de grote internationale kranten over hebben geschreven: ze waren 71 jaar samen, een lange tijd, die getuige was van een pure liefde die uit een tragedie was ontstaan, maar eindigde in diepe tederheid.

Advertisement

Helaas stierf Edith in 2019, twee weken voor de 73e trouwdag, op 92-jarige leeftijd, maar John bleef aan haar zijde en toonde de liefde die hij altijd voor haar voelde...

Het verhaal van John en Edith is het duidelijke teken dat ware liefde, die een leven lang duurt, echt bestaat en ook laat zien dat, ondanks het feit dat je tijdens een leven diepe tragedies kunt meemaken, alles mogelijk is… als je de juiste persoon tegenkomt! Een geweldig verhaal van hoop en vertrouwen in het grote hart van de mens, ondanks alles.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt