De ontroerende foto van een vrouw met dementie in de armen van haar man: ze herinnert zich niets, maar voelt zich veilig

Janine image
door Janine

18 Oktober 2020

De ontroerende foto van een vrouw met dementie in de armen van haar man: ze herinnert zich niets, maar voelt zich veilig
Advertisement

Het geluk hebben je leven te delen met een speciaal persoon, van wie we weten dat hij voor altijd bij ons zal blijven, wat er ook gebeurt, is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn er die, na een jarenlang huwelijk en een gezin, weten dat ze voor 100% op hun partner kunnen rekenen om eventuele moeilijkheden het hoofd te bieden. Phyllis en Stan zijn al meer dan 30 jaar getrouwd en na het opbouwen van een prachtig gezin, blijven ze er voor elkaar zijn, zelfs op de donkerste momenten. De grootste uitdaging kwam toen de 52-jarige Phyllis werd gediagnosticeerd met een vroege vorm van seniele dementie. De vrouw begon langzamerhand alles te vergeten en nu zorgt haar man Stan zo goed mogelijk voor haar, dag en nacht. Phyllis herinnert zich vaak zijn naam niet eens, maar ze herinnert zich en weet dat ze in Stan's armen altijd veilig zal zijn.

via Twitter / Kelli Taylor

Advertisement

De foto van Stan die zijn vrouw Phyllis knuffelt terwijl ze allebei in dezelfde fauteuil zitten, ging viraal. De vrouw bevindt zich in de typische positie die kinderen aannemen wanneer ze op het punt staan ​​in slaap te vallen in de armen van hun moeder of vader, weerloos maar wetende dat ze de bescherming van hun ouders ontvangen. Sinds deze degeneratieve ziekte haar heeft getroffen, moet Phyllis zich misschien een beetje zo voelen, als een klein meisje dat niet veel dingen over de wereld weet en zich herinnert, maar heel goed weet dat Stan er voor haar is.

Advertisement
Facebook / Barbara Lea Campbell

Facebook / Barbara Lea Campbell

Een foto die door de dochter van Stan en Phyllis op Twitter werd geplaatst en die zorgde voor de liefde en steun van honderden gebruikers. Nadat ze hem had verteld dat de foto viraal ging, antwoordde Stan vriendelijk: "Ik weet niet wat Twitter is, maar ik weet dat ik van mijn vrouw houd."

Helaas begon Phyllis in 2012 problemen te krijgen met het uitvoeren van enkele eenvoudige taken en begon ze geleidelijk haar geheugen te verliezen. Een grote klap voor een 52-jarige die in de voorgaande 34 jaar van haar huwelijk haar eigen koninkrijkje had opgebouwd. En het is een klap, misschien zelfs nog harder, voor degenen om haar heen: Stan, haar man en haar kinderen...

Facebook / Gregory Hilton

Facebook / Gregory Hilton

De familie had een inzamelingspagina op GoFundMe geopend om de medische rekeningen van Phyllis te dekken. Helaas kwam het tragische moment na 5 jaar: Phyllis heeft het niet gehaald.

Facebook / Stan Feener

Facebook / Stan Feener

Aan de ene kant was het misschien een opluchting voor iedereen, in de eerste plaats voor Phyllis, die niet langer in staat was zichzelf aan te kleden of haar behoeften correct te communiceren; ze herinnerde zich de namen van haar kinderen niet eens meer. Aan de andere kant is het verliezen van een vrouw, een levenspartner en een moeder een onvoorstelbare pijn. Helaas is er geen definitieve remedie voor seniele dementie of de ziekte van Alzheimer, ziekten waaraan de getroffenen niet kunnen ontsnappen.

Ondanks alle inspanningen blijft de glimlach van Phyllis in ieders hoofd gegrift.

Advertisement