Vader zet zijn auto te koop om de operatie van zijn dochter te betalen (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

19 April 2023

Vader zet zijn auto te koop om de operatie van zijn dochter te betalen (+ VIDEO)
Advertisement

De taken en verantwoordelijkheden van een ouder kennen geen tijdschema of grenzen en dit is een feit sinds het begin der tijden. Een kind ter wereld brengen betekent bereid zijn alles op te geven om je kinderen gezond en gelukkig te zien. Gelukkig is het in de meeste gevallen niet nodig om flagrante offers te brengen om dit verlangen werkelijkheid te zien worden: kinderen hebben vooral onze liefde nodig.

Op het gebied van gezondheid verandert er iets: een ziek kind heeft dringende en soms helaas ook erg dure behoeften. De hoofdpersoon van dit verhaal is zich er terdege van bewust dat hij een moeilijke keuze moest maken in het belang van zijn kleine meisje.

via Newsrebeat

Advertisement
 Jerome Salinger/ Youtube/ screenshot

Jerome Salinger/ Youtube/ screenshot

Alberto Carisimo is een Paraguayaanse man uit Santa Rita. Hij werd geconfronteerd met een gecompliceerde en pijnlijke realiteit: zijn dochter, Susana, is ziek en moet een dure operatie ondergaan om weer gezond te worden.

Omdat hij de kosten van de behandeling niet kon betalen, besloot Alberto een unieke "loterij voor het goede doel" te organiseren: door een klein bedrag te betalen om een ​​kaartje te kopen, maakte men kans op zijn auto.

Er waren velen die deelnamen aan dat initiatief om die vader in moeilijkheden te helpen en te ondersteunen, maar de man had nooit kunnen denken dat hij de hoofdrolspeler zou zijn van een mooi gebaar.

Advertisement
 Jerome Salinger/ Youtube/ screenshot

Jerome Salinger/ Youtube/ screenshot

In een video legde Alberto het moment vast waarop hij zijn auto moest "overhandigen" aan de loterijwinnaar.

Om transparant te zijn had hij besloten het evenement te filmen om te laten zien hoe zijn initiatief "in orde" was, zonder enige truc erachter. Zo werden zowel de presentatie door Alberto van de winnaar als de overhandiging van de autosleutels vastgelegd. Maar er was een onverwachte wending.

De winnaar, advocaat Gonzalo Huerta, liet eerst zijn gelukskaartje zien en nam toen plotseling het woord.

"Ik heb bijgedragen aan deze liefdadigheidsloterij voor jou, Alberto, en je jongste dochter Susana - zei hij - mijn zoon is een klasgenoot van haar en via hem hoorde ik van je moeilijke situatie. Ik weet dat deze auto die je verloot voor je liefdadigheidsloterij je enige vervoermiddel is, en ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om de sleutel aan je terug te geven, beste 'broer', ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om je voertuig weg te nemen. Ik hoop dat je dochter goed herstelt en de operatie vreedzaam doorkomt. Ik denk aan je en help je graag".

Bij de mooie woorden van die onbekende kon Alberto zijn tranen niet bedwingen: aanvankelijk was hij ongelovig bij die ontroerende verklaring en liet zich vervolgens gaan in een stevige omhelzing met de man.

De solidariteit die door de video is vastgelegd, heeft de harten geraakt van veel gebruikers die vol vreugde hebben gereageerd op dit prachtige verhaal. Wat vind je van dit gulle gebaar?

Advertisement