Deze bejaarde man gaat elke zaterdag naar het graf van zijn geliefde vrouw : een tafereel dat je doet nadenken

Janine image
door Janine

02 Maart 2022

Deze bejaarde man gaat elke zaterdag naar het graf van zijn geliefde vrouw : een tafereel dat je doet nadenken
Advertisement

Er zijn mensen die niet in eeuwige liefde geloven, maar er zijn stellen die lange tijd samen blijven en dat alleen de ouderdom met de onvermijdelijke dood kan stoppen. Het is belangrijk om elk moment van ons leven te leven met de mensen van wie we echt houden, want vroeg of laat zullen deze momenten verdwijnen en zullen we alleen zijn en denken aan het geluk uit het verleden. Op internet ging de video van een oudere man die de kerst doorbracht op het kerkhof, zittend aan de voet van het graf van zijn geliefde vrouw, viraal. Sinds ze er niet meer is, gaat de man haar elke zaterdag opzoeken en wanneer er een feestdag of herdenking is. Het spreekt voor zich dat dit een ontroerende scène is, die gebruikers van over de hele wereld aan het denken zette.

via Instagram / ryanicaro

Advertisement
Instagram / ryanicaro

Instagram / ryanicaro

Wanneer je geliefde er niet meer is, breekt er onvermijdelijk iets in het hart van de partner die altijd dicht bij haar is geweest. Er is geen manier om die pijn te laten verdwijnen, zelfs als velen proberen zich niet te laten meeslepen in totale wanhoop en depressie. De bejaarde man die op video werd gefilmd, vertelde zijn verhaal aan Ryan Icaro, een voorbijganger die hem toevallig op het kerkhof zag zitten en hem filmde. De man had 5 jaar eerder zijn vrouw verloren en hij had ook een dochter verloren, daarom kwam hij altijd met twee bloemen op het kerkhof.

De jonge man die het tafereel filmde was erg onder de indruk van de geschiedenis van de man: het leven is kortstondig en we zijn allemaal slechts "passerende momenten". We moeten van deze momenten genieten omdat we niet weten wanneer ze zullen eindigen.

Advertisement
Instagram / ryanicaro

Instagram / ryanicaro

Na met de oude man te hebben gesproken, heeft Ryan waarschijnlijk gedacht aan al die Kerstdagen, of op feestdagen wanneer de familie herenigd is, er een neef of ander familielid is die in plaats van aan de lunch of het diner deel te nemen aan de zijlijn staat met de mobiele telefoon. Vanuit dit nieuwe perspectief lijkt het echt een gemiste kans!

Kortom, we moeten proberen zoveel mogelijk te leven omringd door mensen van wie we houden en die het leuk vinden om samen ervaringen te delen. Dat is het belangrijkste... wacht niet tot je spijt hebt van het verspillen van je tijd!

Advertisement