Verliefd sinds het lyceum, wachtten ze 45 jaar om te trouwen vanwege raciale vooroordelen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Verliefd sinds het lyceum, wachtten…
Hij probeert zijn leven te beëindigen door van een viaduct te springen, maar op het laatste moment wordt hij gered door 3 heldhaftige jongens Deze leuke bloempotten houden je planten gehydrateerd zonder ze ooit water te hoeven geven

Verliefd sinds het lyceum, wachtten ze 45 jaar om te trouwen vanwege raciale vooroordelen

Door Janine
2.600
Advertisement

In 1967 hebben Myra Clark en Andrew Howard Foster elkaar tijdens het lyceum leren kennen, en werden waanzinnig verliefd; hoewel het huwelijk tussen twee mensen van een verschillende etnische afkomst in die tijd legaal was geworden in de Amerikaanse staat Virginia, zagen velen de relatie tussen Andrew en Myra nog steeds als iets negatiefs. Dit is hun ontroerende liefdesverhaal dat 45 jaar later werd bekroond... met een huwelijk!

Howard Foster and Myra Clark were high school sweethearts who were forced to break up in the 1960's due to racist social...

Pubblicato da Good People are Everywhere su Martedì 1 maggio 2018

Nadat ze tijdens het lyceum met elkaar omgingen, werden de twee vervolgens gescheiden toen Andrew besloot om zijn studies voort te zetten aan het Columbus Technical Institute, waar hij geconfronteerd werd met de racistische professoren die herhaaldelijk naar hem uithaalden, de enige zwarte student aan het prestigieuze Amerikaanse college. Andrew begreep de moeilijkheden die een relatie tussen hen zou hebben veroorzaakt en besloot Myra permanent te verlaten en haar de blikken en vooroordelen van de mensen te besparen.

De twee gingen vervolgens uit elkaar, en leidden vervolgens gescheiden levens en huwelijken dat voor beiden eindigde met het verlies van de respectievelijke partner vanwege ouderdom of ziekte. Tot 2013, toen Myra Andrew opnieuw ontmoette via een verpleegster in het Mount Carmel Hospital, waar ze werkte.

Sinds hun hereniging hebben ze elkaar niet meer uit het oog verloren en zijn ze op 1 augustus 2014 getrouwd, 45 jaar nadat ze elkaar hadden verlaten vanwege het zeer ernstige vooroordeel dat in de jaren zestig in de staat Virginia bestond.

Nu zijn de dingen gelukkig radicaal veranderd in de Verenigde Staten en zijn interraciale huwelijken aan de orde van de dag, en bovenal worden ze eindelijk als een veel voorkomende praktijk beschouwd, een teken dat liefde elk obstakel, elke barrière overwint; liefde kent geen grenzen en moet vrij blijven om zichzelf te uiten, altijd en in elk geval.

Advertisement

We wensen Andrew en Myra veel geluk, die 45 jaar hebben gewacht om hun droom van geheime liefde te bekronen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt