Een man ziet een doos in de sneeuw en vindt twee in de steek gelaten kittens die bijna bevroren zijn - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een man ziet een doos in de sneeuw en…
Deze twee kleine honden omhelzen elkaar wanhopig net voordat ze worden afgemaakt: de foto ontroert een man die ze adopteert

Een man ziet een doos in de sneeuw en vindt twee in de steek gelaten kittens die bijna bevroren zijn

Door Janine
1.618
Advertisement

Een dier in de steek laten is echt iets waarvoor je je moet schamen. Elke persoon die gelooft dat hij het "probleem" van een ongewenst dier kan oplossen door hem gewoon aan de kant van een weg (of erger) aan zijn lot over te laten, laat zien dat hij geen greintje gevoel heeft, net zo min als verantwoordelijkheid.

In feite zijn er veel verhalen over in de steek gelaten dieren die geen gelukkig einde kregen, en dat is de reden waarom bewustwording van het gebruik van deze praktijk die veel samenlevingen treft, nooit genoeg is.

Te midden van zoveel wreedheid, zijn er aan de andere kant ook episodes die goed eindigen, waarin de dieren erin slagen een nieuw thuis te vinden, evenals mensen die van ze kunnen houden en voor ze kunnen zorgen zoals ze verdienen. Een daarvan is het verhaal dat we je gaan vertellen, met als hoofdrolspelers twee echt gelukkige kittens.

via: Imgur

Een man liep over een vrij afgelegen weg, in een scenario dat nogal extreem was door de enorme aanwezigheid van sneeuw in het gebied. Plots zag hij in de verte iets in de sneeuw liggen, tussen de bomen voorbij de rand van de weg.

Geschrokken en tegelijkertijd nieuwsgierig ging hij kijken en realiseerde zich dat het een doos was met een vreemde opening. Voorovergebogen om naar binnen te kijken, de verrassing: een kat die het zichtbaar koud had, alleen achtergelaten met een deken en weinig eten.

Bij de poging van de man om met de kat te communiceren, realiseerde hij zich onmiddellijk dat het dier niet alleen in de doos zat. Er zaten namelijk twee katten in, dicht bij elkaar in een wanhopige poging om elkaar op te warmen. Gezien de bijzonder verlaten omgeving, het late uur en de onmogelijkheid om een dierenarts te vinden, besloot de man de twee katten mee naar huis te nemen.

Advertisement

Eenmaal thuis aangekomen, waren de twee kittens - een kater en een poes -  doodsbang door de beleefde ervaring. Elke poging om ze te scheiden was moeilijk, juist omdat ze aan elkaars aanwezigheid gewend waren geraakt om warm te blijven. De zorg van hun hulpverleners heeft echter effect gehad en heeft hen goed gedaan.

Na ze goed op te hebben gewarmd en gerustgesteld, begon de poes duidelijke tekenen van ontspanning en waardering voor hun nieuwe veilige situatie te vertonen. Eenmaal naar de dierenarts gebracht, werd ontdekt dat het een broer en zus was, en de toestand van de kater was beslist kritischer dan die van de poes.

Niets ernstigs, gezien het feit dat de twee katten, na goede medische hulp, weer zijn hersteld en zijn toevertrouwd aan een nieuwe familie, die hen onderdak, comfort en alle nodige aandacht geeft. Geen twijfel mogelijk: een mooi verhaal met een gelukkig einde, dat laat zien hoe soms, zelfs vanuit de meest kritieke situaties, nieuw geluk kan ontstaan!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt