Ze redden een kitten die vastzit in een plastic fles: "ze hebben hem met opzet erin geduwd" - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ze redden een kitten die vastzit in…
Ze blijft meer dan drie uur naast haar paard dat vastzit in de modder: baasje en dier gered als door een wonder De serveersters vinden twee jongens buiten het restaurant: ze gebruiken de wifi van de fastfood om schoollessen te kunnen volgen

Ze redden een kitten die vastzit in een plastic fles: "ze hebben hem met opzet erin geduwd"

Door Janine
1.801
Advertisement

Soms worden we geconfronteerd met situaties en episodes die ons simpelweg doen denken dat de wreedheid van de mens geen grenzen kent. Vooral als het gaat om zwakke en weerloze wezens, weten sommige vertegenwoordigers van onze soort echt hoe ze al hun ellende en domheid moeten tonen, in een mix die voor gevaarlijke en schadelijke situaties zorgt.

Net als wat het arme kitten heeft meegemaakt dat naar alle waarschijnlijkheid het slachtoffer was van een wrede behandeling en daarna gelukkig werd gered. Het had veel erger kunnen eindigen, en deze episode kan en moet als voorbeeld en waarschuwing voor iedereen dienen.

Een zeer snelle tussenkomst was vereist om het ergste te voorkomen. Toen een man uit Jakarta, in Indonesië, een kitten in nood opmerkte, gevangen in een grote plastic fles, het soort dat wordt gebruikt om water uit automaten in te doen, besefte hij onmiddellijk dat hij snel iets moest doen, anders zou de kat stikken.

Het dier kon namelijk niet bewegen en werd door de voorbijganger direct naar de brandweer gebracht. De man vroeg om hulp en de reddingswerkers hebben hem meteen bevrijd. "Hij zei dat hij hem zelf had willen vrijlaten, maar hij was bang de kat verder te verwonden door de fles door te snijden", vertelde de brandweercommandant van West Jakarta over het incident.

Dankzij een specifiek hulpmiddel en met behulp van een lepel die tussen de nek van het kitten en de plastic fles werd geplaatst, konden de brandweerlieden, niet zonder moeite, de hals en de bodem van de fles doorsnijden, waardoor het arme kitten dat vastzat kon worden vrijgelaten. De man die hem redde door hem naar de brandweer te brengen, bood aan om de kat mee te nemen, die nu uiteindelijk als een voormalige zwerfkat kan worden beschouwd.

Advertisement

Over de treurige vondst, gelukkig met een goed einde, zeiden de brandweerlieden dat de kans groot is dat het kitten met opzet - misschien door een wrede grap - in de plastic fles werd gestopt. Volgens hen is het onwaarschijnlijk dat de kat er zelf in is gelopen, hoewel katten de hoofdrolspelers kunnen zijn van vreemde “spelletjes”.

Vanwege deze overtuiging nodigden de brandweerlieden alle mogelijke getuigen uit om het te melden als ze iets wisten of iemand hadden gezien die de kat mishandelde. We hopen dat degene die zich aan zo'n laf gebaar schuldig heeft gemaakt, zal betalen voor wat hij heeft gedaan: het kitten had kunnen stikken als hij niet het geluk had om gered te worden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt