Deze 84-jarige man reisde elke dag 60 km om een blind kind naar school te begeleiden - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze 84-jarige man reisde elke dag 60…
Het verhaal van Kathryn, de kat die besloot puppy's te adopteren alsof ze haar kinderen waren 14 foto's van katten die volledig zijn opgegaan in hun omgeving

Deze 84-jarige man reisde elke dag 60 km om een blind kind naar school te begeleiden

17 Oktober 2019 • Door Janine
6.148
Advertisement

Het is nooit te laat en men is nooit te oud om anderen te helpen. Het verhaal waar we je over gaan vertellen, met als protagonist een bereidwillige 84-jarige Italiaan, uit Consuma, een bergdorp in de provincie Arezzo, demonstreert dit volledig.

Het is niet alleen een manier van zeggen, of een uitdrukking van omstandigheden. Goed doen voor anderen betekent jezelf opofferen met toewijding, vasthoudendheid en altruïsme, voor degenen die minder geluk hebben gehad in het leven en, tegelijkertijd, ook goed doen voor zichzelf. En voor Romano Carletti zijn deze concepten heel duidelijk en voorbeeldig. Laten we eens kijken waarom.

Toen Romano hoorde dat Jaffer, een blinde 6-jarige Macedonische zoon van een timmerman, de school niet kon bereiken vanwege het ontbreken van een hulpdienst op de bus die speciaal is ontworpen voor minderjarige gehandicapten, besloot hij iets te doen en in te grijpen.

De vader van het kind, die de hele dag aan het werk was, kon zijn zoon niet naar school brengen, ook vanwege de afstand van het instituut tot hun huis, ongeveer 60 km heen en terug. De moeder heeft geen rijbewijs en dus bevond Jaffer zich in een situatie waarin hij het risico liep niet naar school te kunnen gaan.

Romano, zich bewust van dit alles, bewapende zich met goede wil en elke ochtend stond hij maandenlang vroeg op om in de auto te stappen, zijn kleine speciale passagier mee te nemen en hem op tijd naar school te brengen, voordat de bel zou gaan. Diezelfde reis moest vervolgens worden herhaald wanneer Jaffer uit school kwam. Het meest ontroerende is dat de 84-jarige noch een familielid noch een vriend van Jaffer en zijn familie is. Hij is gewoon een buurman die, getroffen door het verhaal van het kleine gehandicapte kind, een soort "geadopteerde opa” is geworden.

foto: Corriere.it

Een prachtig gebaar, dat hij maandenlang heeft gedaan, waarvoor Romano op een volkomen onverwachte manier de prijs "Grootvader van het Jaar" ontving, een welverdiende erkenning, waar de oudere man erg blij mee was. Tegelijkertijd definieerde hij echter zijn gebaar als een plicht en noodzaak, uitgevoerd in naam van de juiste gelijkheid die een gehandicapt kind verdient te hebben vergeleken met alle anderen.

De hulpdienst voor blinde kinderen in de schoolbus is inmiddels geactiveerd en Romano zal waarschijnlijk Jaffer en hun ritjes naar de school missen, die elke ochtend werden gedeeld. Niets zal echter de enorme vrijgevigheid van deze man uitwissen, een echt voorbeeld van altruïsme tegenover de zwaksten waar velen een voorbeeld aan kunnen nemen.

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt