Oudere kinderen worden vaak het meest verwaarloosd: ouders moeten leren zich te verontschuldigen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Oudere kinderen worden vaak het meest…
Een Braziliaanse kerk schonk een tiende om een nieuw huis te kopen voor een gezin in nood Een vrachtwagenchauffeur die allergisch is voor katten, redt er één van de weg maar wil haar vervolgens niet wakker maken

Oudere kinderen worden vaak het meest verwaarloosd: ouders moeten leren zich te verontschuldigen

Door Janine
1.967
Advertisement

De oudere kinderen zijn meesters in het leven, ze passen zich aan en transformeren hun leven voortdurend op basis van onze aandacht en beschikbaarheid voor hen.

Eerste kind zijn is helemaal niet gemakkelijk en, als je enerzijds geniet van de voordelen van het zijn van een grote broer of zus, wordt je anderzijds onvermijdelijk benadeeld door het gebrek aan tijd van je ouders.

Vanaf de eerste momenten van de dag is het een rennen van hot naar her en wordt er gezegd “straks zullen we samen spelen", maar, om de een of andere reden, respecteren we die belofte vaak niet.

foto: Unsplash

We moeten onze oudere kinderen onze excuses aanbieden voor alle keren dat we sommige activiteiten hebben uitgesteld, die we samen zouden doen, maar vanwege het dagelijks leven en de vele dingen die we te doen hadden, deze verzoeken opzij moesten zetten.

Al in de vroege ochtend komen hun verzoeken om aandacht en om samen te spelen, maar we hebben het ontbijt om voor te bereiden, het jongere broertje of zusje om voor te zorgen... Dus we stellen het uit tot later. Door op deze manier te handelen, dringen we er niet alleen bij de oudsten op aan om het alleen te doen, maar proberen we ook al hun verzoeken uit te stellen. Maar later komt vaak helemaal niet, omdat we ondertussen naar school moeten en vervolgens besluiten we om met onze grootouders te gaan eten.

Dan is er oma om te helpen in de keuken, dus we stellen het uit tot de middag als we thuis zijn. En wanneer het middag is, moeten we het avondeten klaarmaken, de jongste in bad doen, of er zijn andere dingen om te doen. Zo lijkt de dag te eindigen en nogmaals passen de oudere kinderen zich hierbij aan.

foto: Unsplash

Totdat, met pyjama's aan en een boekje in de hand, ze bij ons in bed komen liggen en we half slapend proberen ze tevreden te stellen door samen hun favoriete sprookje te lezen.

Op die momenten realiseren we ons hoe snel ze opgroeien en dat we als vanzelfsprekend beschouwen hoeveel ze ons nodig hebben. Ze zijn sterk en laten zien dat ze erg geduldig zijn, en soms erkennen we dat niet eens.

Ze verdienen de moeder die vol aandacht was toen ze klein waren, ze verdienen tijd om dingen met ons te doen, ze verdienen ook hun prioriteit. Laten we de stekker er om de zoveel tijd uittrekken, hen bedanken voor het geduld, laten we ze nu knuffelen, want op een dag zullen ze ophouden met ons te zoeken en dan zal het misschien te laat zijn.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt