Wanneer familieleden zich teveel bemoeien bij de beslissingen van de ouders, is het goed om grenzen te stellen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Wanneer familieleden zich teveel bemoeien…
Enkele voorbeelden van vrouwen die geen zin meer hadden hun haar te verven en nu trots pronken met hun grijze haar Dit hondje klom alleen in de bus en wachtte op haar baasje die haar in de steek had gelaten

Wanneer familieleden zich teveel bemoeien bij de beslissingen van de ouders, is het goed om grenzen te stellen

Door Janine
2.002
Advertisement

Om ouders te zijn volg je geen cursus en krijg je geen diploma: je leert elke dag in de praktijk van je kinderen. De uitdagingen van het ouderschap worden dagelijks geconfronteerd tegenover fouten of twijfels. Maar wat gebeurt er als familieleden ons leven als ouders voortdurend binnendringen?

Tussen ongevraagd advies en suggesties die meer lijken op bevelen, brengen we zelfs de zekerheden in twijfel. Vaak bedoelen ze het goed, of liever gezegd dat denken ze, veel familieleden denken het recht te hebben om iets te zeggen over het opvoeden van de kinderen.

Onnodig te zeggen dat dit geen kleine verwarring wekt bij nieuwe ouders, die geconfronteerd worden met opvattingen die niet samenvallen met die van hen. Dit alles zorgt uiteraard alleen maar voor spanningen en slechte gemoedstoestanden in het gezin, misschien zelfs de sereniteit van het paar in gevaar brengend. Laten we dus kijken hoe we grenzen kunnen stellen zodat dit niet gebeurt.

Allereerst is het goed om samen vast te stellen wat de kernwaarden zijn waarop het beheer van de kinderen kan worden gebaseerd. Op deze manier zijn we meer klaar om te reageren of om anderen te laten begrijpen wat belangrijk is voor ons als stel en als gezin.

Zonder dit is het ook nutteloos om te veel stil te staan bij waarom de schoonmoeder of tante zo opdringerig zijn. Het is waarschijnlijk hun manier van “helpen”, omdat ze echt geloven dat hun manier de juiste is. Tegelijkertijd is het beter om niet onmiddellijk te antwoorden en de tijd te nemen om het op de beste manier te verwerken, zonder de woorden die tegen ons worden uitgesproken te zwaar af te wegen.

foto: Maxpixel

Het is zeker van essentieel belang om de grenzen die niet mogen worden overschreden duidelijk te maken en onmiddellijk te definiëren, omdat er manieren en middelen zijn om dingen te zeggen of advies te geven, maar als het wordt overschreden, is het beter om het onmiddellijk te laten merken. Bovendien zijn dit delicate momenten, waarin ouders vaak moe zijn en het moeilijk vinden om hun eigen balans te vinden. Laten we dus proberen onszelf te ontspannen en er niet te zwaar aan te tillen. Soms, altijd binnen bepaalde grenzen, is het beter om één - of zelfs twee - ogen te sluiten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt