Moeders die altijd op hun telefoon zitten, kunnen angstige en emotioneel kwetsbare kinderen grootbrengen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Moeders die altijd op hun telefoon zitten,…
Hij publiceerde foto's in trendy huizen om indruk te maken op meisjes, maar toen bleken ze bij Ikea te zijn genomen Man en vrouw worden verliefd op dezelfde vrouw en besluiten samen te leven

Moeders die altijd op hun telefoon zitten, kunnen angstige en emotioneel kwetsbare kinderen grootbrengen

Door Janine
1.432
Advertisement

Het brein van jonge kinderen is als een spons: ze absorberen voortdurend alles om hen heen, alle prikkels, ervaringen, de woorden die op een of andere manier hun interesse opwekken. Voor hen zijn er elke dag honderden nieuwe mogelijkheden om te leren en hun nieuwsgierigheid te bevredigen. Dingen die voor ons voor de hand kunnen liggen, zijn voor een kind een bron van groei.

Om deze reden is het belangrijk dat een ouder altijd het goede voorbeeld geeft en zich zo met het kind gedraagt dat het geen visioenen en houdingen in zich opneemt die, wanneer hij groot is, problemen kunnen veroorzaken. We praten vaak, wat kinderen betreft, over hun relatie met de technologie van tegenwoordig. Laten we eens kijken waarom het volgens verschillende studies belangrijk is dat vaders en moeders vermijden om te veel tijd met hun mobiele telefoons door te brengen, om hun kinderen te beschermen.

1. Moeders die altijd hun mobiele telefoons in hun handen hebben, moedigen spanningen en angst bij kinderen aan

Volgens een studie gepubliceerd in Developmental Science betekent het feit dat een kind voortdurend zijn moeder ziet met haar telefoon, dat het zich minder zelfverzekerd, minder geneigd tot verkenning en initiatief, meer angstig en dus minder vatbaar voor emotioneel herstel voelt.

2. Kinderen voelen zich niet belangrijk en moeten "concurreren" met smartphones

Als een kind, om aandacht te krijgen, moet concurreren met een technologisch apparaat, is het duidelijk dat er iets mis is. Dit wordt bevestigd door een studie volgens welke kinderen zich "onbelangrijk" voelden wanneer zij, tijdens het eten, gesprekken of vrije tijd, hun ouders hun mobiele telefoons te veel zien gebruiken.

3. Te vaak afgeleide ouders schaadt de emotionele ontwikkeling van kinderen

Ook hier heeft de wetenschap bevestigd dat, als een ouder afstandelijk of afgeleid lijkt voor een kind, deze eerder geneigd is om negatief gedrag, emotionele stoornissen en verdrietigheid aan te nemen: allemaal ervaringen die zeker niet ten goede komen aan een gezonde opvoeding. Voor een goede ontwikkeling is namelijk coherentie, voorspelbaarheid en aanwezigheid van de ouder vereist.

foto: Peakpx

4. Kinderen die moeders en vaders altijd met hun telefoon zien, zullen eerder op onvolwassen wijze de aandacht trekken

Volgens een pediatrisch onderzoek, als op een openbare plaats vaders en moeders aankomen en hun mobiele telefoons onmiddellijk tevoorschijn halen, zullen de kinderen zich verwaarloosd gaan voelen en zullen ze de neiging hebben om de aandacht te trekken op een luidruchtige en onvolwassen manier. De ouders die geabsorbeerd zijn door hun smartphones, zijn dan meestal ongeduldiger en opvliegender en dit, in combinatie met de kinderen die hun aandacht vragen, genereert onvermijdelijk contrasten.

5. Wanneer ouders hun mobiele telefoons te vaak gebruiken, nemen verdriet en frustratie bij kinderen toe

Psychologe Catherine Steiner-Adair meldde dat veel kinderen die ze heeft geinterviewd, toegaven dat ze grote woede en verdriet voelden wanneer hun ouders hun technologische apparaten gewoon niet konden wegleggen. Verschillende kinderen kwamen zelfs op het punt om de apparaten van hun ouders te verstoppen of te beschadigen. Dit houdt rechtstreeks verband met alles wat we hierboven hebben beschreven: wanneer de aandacht die kinderen verdienen hen wordt ontnomen, zijn de ongemakken en schade onvermijdelijk.

Wanneer we met onze kinderen zijn, moeten we proberen echt bij hen te zijn, niet alleen fysiek. Laten we onze elektronische apparaten wegleggen, als we geen dringende dingen hebben om te schrijven of te controleren: het zal het welzijn van onze kinderen en onze relatie met hen ten goede komen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt