Een verpleegster adopteert een premature baby die na vijf maanden nog geen bezoek heeft gekregen - BekijkDezeVideo.nl
x
Een verpleegster adopteert een premature…
Deze vrouw filmt haar lieve hond die in het ledikant naast haar dochter slaapt Vergeet nooit de handen die je hebben opgevoed: zij zullen je altijd ondersteunen

Een verpleegster adopteert een premature baby die na vijf maanden nog geen bezoek heeft gekregen

22 Oktober 2019 • Door Janine
301.634
Advertisement

Er zijn mensen die vurig verlangen om een kind te krijgen, maar die, terwijl ze het proberen en opnieuw proberen, duidelijk niet voorbestemd zijn om hun dromen te vervullen. Uiteraard kan een vrouw, als ze er niet in slaagt om op natuurlijke wijze kinderen te krijgen, eraan denken haar toevlucht te nemen tot alternatieven zoals bijvoorbeeld adoptie. Liz Smith, hoofd van de verpleegafdeling van de Franciscan Children's in Brighton, Massachusetts (VS), was een van deze vrouwen, maar toen ze de kleine Gisele ontmoette tijdens haar dienst in het ziekenhuis, veranderde er iets.


"Wie is dit kleine engeltje?” Vroeg Liz aan de verpleegster toen ze Gisele, een meisje van 5 maanden, voor het eerst zag. De baby werd te vroeg geboren in een ander ziekenhuis en werd later overgebracht naar het Franciscan Children's in Brighton, waar ze 5 lange maanden had verbleven zonder zelfs een bezoek te krijgen. Zodra ze werd geboren, leed Gisele aan het neonatale onthoudingssyndroom, een bijzonder pathologisch lijden van pasgeboren kinderen veroorzaakt door de abrupte stopzetting op het moment van geboorte van de toediening van medicijnen of drugs, gebruikt door de moeder tijdens de zwangerschap. De staat Massachusetts nam de voogdij van Gisele toen ze 3 maanden was en bracht haar over naar Franciscan Children's omdat haar longen gespecialiseerde zorg nodig hadden.

Het kind kreeg niet één bezoek tijdens die 5 maanden van verblijf in het ziekenhuis; sociale diensten zochten in feite een gezin dat het kon adopteren. Toen ze na haar werk thuiskwam, dacht Liz aan kleine Gisele en zei tegen zichzelf dat het zover was: ze wilde dat mooie kind adopteren. Toen Liz haar moeder op 19-jarige leeftijd verloor door leverkanker, besloot Smith dat de beste manier om haar te eren was een goed leven te leiden en haar belangeloze voorbeeld te volgen. "Mijn moeder was een kinderverpleegkundige die anderen altijd op de eerste plaats zette. Dus ik groeide ook op met de wens verpleegster te worden,” herinnerde Smith zich.

Nadat ze een aanvraag voor adoptie voor Gisele had gedaan, ging Liz haar elke dag na het werk bezoeken in het ziekenhuis - ze zat naast haar wieg en praatte zachtjes tegen haar.

Advertisement

Liz kreeg toestemming van de staat om Gisele te adopteren, omdat de echte ouders niet in staat waren om voor hun dochter te zorgen. Na 533 dagen waarin de twee een huis en veel liefde deelden, konden ze eindelijk ook de achternaam delen: Liz werd officieel Gisele's moeder. Hoewel Gisele, die nu 2 jaar oud is, nog steeds een extra voedingssonde moet gebruiken, weegt ze nu 23 kilo en is ze dol op kaas, avocado en pizza.

Veel geluk voor allebei!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt