Kinderen en de "nee" -periode: hoe je met de situatie omgaat met behulp van de eenvoudige strategie van respect - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Kinderen en de "nee" -periode: hoe je…
Een dakloze wordt in het ziekenhuis opgenomen en zijn 4 honden wachten geduldig op hem bij de deur van het ziekenhuis Hij neemt ontslag om de zwerfhonden van zijn stad te helpen: nu heeft hij een opvangcentrum waar hij voor hen zorgt

Kinderen en de "nee" -periode: hoe je met de situatie omgaat met behulp van de eenvoudige strategie van respect

1.496
Advertisement

In het boek “kinderen begrijpen” gaat de kinderneuropsychiater Silvana Quattrocchi Montanaro in op de kwestie van infantiele oppositie, een fase in de ontwikkeling van kinderen die zich ontwikkelt rond de leeftijd van 3 jaar. Dit is een bijzonder delicate en belangrijke stap, omdat het individu in zichzelf een meer ontwikkelde vorm van bewustzijn begint te creëren en als zodanig met meer respect moet worden behandeld. De sleutel tot alles is om een duidelijk, coherent gedrag te tonen, met respect voor een persoonlijkheid die zichzelf begint te ontwikkelen en die een waardevolle input nodig heeft.

via: Parents
foto: Unsplash

Met een leeftijd van ongeveer 36 maanden kunnen kinderen plotseling minder beheersbaar en samenwerkend lijken, en dit zijn niet alleen maar grillen, maar echte verklaringen van “henzelf”. Het is een nieuwe toestand, die zich voordoet wanneer het alles al lijkt te hebben begrepen en daarom kan het de moeders en vaders desoriënteren die het kind zien als een klein persoonlijk falen in hun manier van opvoeden van een kind.

De meest bruikbare en in de praktijk de enige manier om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen, is te begrijpen dat we voor een, zij het klein, persoon staan die het recht heeft om duidelijke boodschappen en aanwijzingen te ontvangen.

foto: Unsplash

Kinderen weten erg meegaand te zijn als ze bewust worden gemaakt van wat er gebeurt en over het waarom ze iets moeten doen. Velen geloven dat veel van de vroege kindertijd uit het geheugen verdwijnt, maar dit is een vergissing.

Kinderen behouden sporen in hun karakter, dus we moeten altijd acties en gewoontes meten, omdat deze de basis zullen vormen waarop hun temperament zal worden ontwikkeld. Reageren op een weigering met een oplegging of, erger nog, met een misleidende en manipulatieve strategie is absoluut contraproductief. Liefde, respect en oprechtheid zijn de essentiële ingrediënten om een kind veilig, gezond en zelfstandig op te laten groeien.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt