Het vuurwerk was te heftig: de 18 maanden oude pup sterft aan een hartaanval door angst - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het vuurwerk was te heftig: de 18 maanden…
Haar voormalige eigenaar heeft haar mishandeld: nu slaapt deze kat gelukkig in haar bedje en heeft zelfs haar eigen knuffels Na het verliezen van een wedstrijd rusten een jongen en zijn koe samen uit in een stal

Het vuurwerk was te heftig: de 18 maanden oude pup sterft aan een hartaanval door angst

Door Janine
3.959
Advertisement

De kleine Molly, een 18-maanden oude zwarte terriër, overleefde al dat lawaai, de opschudding en de oorverdovende geluiden van het vuurwerk dat was aangestoken in de stad Wombwell en Dartfield in South Yorkshire, in Engeland, niet. De puppy van iets meer dan een jaar oud kreeg een plotselinge hartaanval veroorzaakt door de angst die aan het vuurwerk werd toegeschreven. Een tragisch verhaal dat ons opnieuw herinnert aan hoe te harde geluiden fataal kunnen zijn voor onze huisdieren.

via: Metro UK

Susan Paterson, inwoonster van Wombwell, plaatste een paar dagen later een bericht op de Facebookgroep Wombwell Wise met een foto van de arme Molly om het zoveel mogelijk rond te laten gaan en mensen bewust te maken van dit gevaar voor onze viervoeters alleen. Ter gelegenheid van het tragische evenement drong Susan er bij de gebruikers van Wombwell op aan de pagina van de Britse organisatie FAB (Anti Random Firework Page) nauwgezet te volgen.

Deze organisatie heeft een openbare petitie op Change.org gelanceerd met het verzoek om een volledige herziening van de wetten op vuurwerk om elk type dier te beschermen tegen angst en ernstige gevolgen.

De petitie van Change.org heeft 500.000 handtekeningen bereikt en beweert dat ongeveer 40% van de honden bang zijn voor harde geluiden zoals vuurwerk, die elk jaar het leven kost aan duizenden van deze viervoeters. Hoewel het debat over de wet op vuurwerk van 2003 en 2004 eind 2018 in het Britse parlement werd besproken, werd er in Groot-Brittannië weinig concreets gedaan.

We hopen dat de vroegtijdige dood van de kleine Molly echter een waarschuwing is voor degenen die vuurwerk gebruiken, voor zowel openbaar als privégebruik: we kunnen niet toestaan dat onze huisdieren (en niet alleen zij) hun leven verliezen, dit alles moet stoppen!

Tags: DierenHondenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt