De drieling wordt twee en een halve maand eerder geboren: tegen alle verwachtingen in overleven ze en groeien ze gezond op - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De drieling wordt twee en een halve…
Ze ging naar het asiel om een hond te adopteren: ze kwam eruit en nam er drie 15 huisdieren die niemand wilde vanwege hun eigenaardigheid, maar die uiteindelijk iedereen veroverde

De drieling wordt twee en een halve maand eerder geboren: tegen alle verwachtingen in overleven ze en groeien ze gezond op

Door Janine
11.105
Advertisement

Wanneer je een tweeling verwacht, word je onmiddellijk op de hoogte gebracht van de mogelijkheid om vóór het einde van de zwangerschap te bevallen: in de meeste gevallen zien tweelingen rond de 38e week het licht, omdat de ruimte in de buik geleidelijk kleiner en kleiner wordt.

Toen Becki-Jo ontdekte dat ze zwanger was, was ze erg blij om haar oudste dochter gezelschap te geven: maar ze kon zich niet voorstellen om niet één, niet twee, maar drie kinderen te krijgen! Haar zwangerschap is niet alleen speciaal vanwege het aantal kinderen: door een vroeggeboorte werden haar baby's als te zwak beschouwd om te overleven.

In haar familie zijn er geen andere gevallen van een tweeling, daarom vroeg Becki-Jo van alles aan haar arts die haar het nieuws had verteld: zij verwachtte drie kinderen!

Helaas brachten een aantal complicaties in de 31e week de kinderen in gevaar: de artsen moesten een zeer risicovolle keuze maken, dat wil zeggen dat de baby's vroegtijdig zouden worden geboren in de hoop dat de behandelingen voldoende zouden zijn om hen te laten overleven.

De drieling was namelijk heel klein: het was echt te vroeg om op de wereld te komen.

Advertisement

De statistieken waren duidelijk: er was weinig kans dat Roman, Rocco en Rohan - dit zijn de namen van de drieling - het zouden halen. Maar er was een sprankje hoop en de artsen klampten zich eraan vast.

Rocco was de kleinste van de 3: net na de geboorte was zijn gewicht slechts 1,5 kg!

De volgende dagen bleven de artsen de kleintjes volgen: tegen alle verwachtingen in reageerden ze alle drie goed op de behandeling. Ze redden het!

Zes weken later werd de drieling gezond genoeg geacht om naar huis te kunnen gaan naar hun oudere zus die in spanning op hen wachtte. De ouders waren erg blij dat het goed ging met hun kinderen, maar ze waren ook doodsbang bij de gedachte om drie baby's tegelijk te moeten opvoeden, zonder de hulp van het ziekenhuispersoneel.

De artsen vertelden Becki-Jo dat de drieling niet eeneiig was, maar ze had ernstige twijfels vanwege hun ongelooflijke gelijkenis. Maanden later besloot ze de kinderen te onderwerpen aan een test die de aard van de drieling zou onthullen, eeneiig of twee-eiig.

Welnu, de test bewees dat hun moeder gelijk had: Rocco, Rohan en Roman waren identiek en dat maakte ze nog wonderbaarlijker. De mogelijkheid van eeneiige drielingen is één op 200 miljoen!

Advertisement

Tegenwoordig is de drieling zeer gezond, volop in ontwikkeling. Ze zijn prachtig, en nu ze groter zijn hebben ze wat verschillen in uiterlijk ontwikkeld, maar blijven nog steeds erg op elkaar lijken.

Mama Becki-Jo kan zeggen dat ze geweldige kinderen heeft en een speciaal gezin: na donkere dagen te hebben doorgebracht, verdienen ze al het goede van deze wereld!

Tags: KinderenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt