Een overactief kind is niet per se problematisch, hij is vaak gewoon gelukkig: dat zeggen experts - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een overactief kind is niet per se problematisch,…
Familieleden kunnen wonden in de ziel veroorzaken die vervolgens moeilijk te genezen zijn Zonder de hulp van een operatie verloor deze vrouw 110 kg door elke dag Zumba te doen

Een overactief kind is niet per se problematisch, hij is vaak gewoon gelukkig: dat zeggen experts

Door Janine
3.973
Advertisement

Tijdens de zwangerschap is een moeder elke keer blij wanneer ze de baby voelt bewegen: het is inderdaad een reden tot grote bezorgdheid wanneer ze haar krachtige bewegingen niet waarneemt. Ook voor een baby is het een goed teken om hem hard te zien trappen. Dan, uit het niets, wordt het kind dat rent en vrij beweegt onbeschoft en hyperactief. Maar dit is helemaal niet het geval, omdat kinderen die veel bewegen gelukkige kinderen zijn.

foto: needpix

Te vaak denken we dat kinderen kleine volwassenen zijn en dat ze zich daarom moeten houden aan de regels van de volwassen wereld: ze moeten stilstaan, roerloos, zacht praten of helemaal niet praten.

De kinderwereld heeft echter andere regels dan die van volwassenen, en gelukkig maar! Kinderen hebben nieuwe voorwerpen voor zich, onbekende omgevingen en te ontdekken gevoelens. Hoe kunnen we van hen verwachten dat ze de wereld om hen heen stilletjes verkennen? Voorkomen dat kinderen naar eigen inzicht bewegen, betekent hun nieuwsgierigheid beperken.

Als een kind luidruchtig lijkt op de rand van onbeleefdheid, moeten we bedenken dat we een opgroeiend kind voor ons hebben. En om te groeien, moet hij proberen, experimenteren, fouten maken. Wat onrust is voor een volwassene is een levensles voor een kind.

Rennen, zingen, honderd keer hetzelfde vragen maakt deel uit van zijn spelen, en dat is ook de manier waarop hij leert. We klagen niet als kinderen tegenwoordig urenlang met tablets en smartphones doorbrengen: het zijn vaak de volwassenen die liever hebben dat hun kind zwijgt en geen rommel maakt. Maar die onrustigheid is niets anders dan nieuwsgierigheid.

Kinderen die gewend zijn stil te zijn, niet uitgeput raken en geen interactie hebben met degenen die ze willen, zijn kinderen die in de toekomst onzeker, verlegen en introvert zullen zijn. Het is de vrijheid om alles wat je voelt in jezelf tot uitdrukking te brengen dat een kind echt gelukkig maakt.

De tijd zal snel komen dat ze volwassen moeten zijn, stil moeten zijn en weinig moeten bewegen, maar laat ze zich voor nu vrij voelen, zoals toen ze werden geboren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt