Kerstcadeautjes inpakken met kranten: het is een origineel idee en helpt het milieu - BekijkDezeVideo.nl
x
Kerstcadeautjes inpakken met kranten:…
Luister naar je angsten: als je doet alsof je ze niet hebt, nemen ze vroeg of laat de controle over je leven over Mensen die ontevreden zijn over zichzelf, hebben altijd slechte woorden in petto voor anderen

Kerstcadeautjes inpakken met kranten: het is een origineel idee en helpt het milieu

27 November 2019 • Door Janine
1.959
Advertisement

Elk jaar, met de komst van de langverwachte kerstfestiviteiten, - hoewel helaas niet iedereen het enthousiasme voor deze feestdagen deelt - keert ook de gebruikelijke kwestie van geschenken terug. Er zijn mensen die elkaar kado’s geven en het leuk vinden om naar winkels te gaan op zoek naar het perfecte geschenk, en degenen die aan de andere kant al moe worden bij de gedachte om naar de drukke winkels te moeten. In ieder geval zal het moment van de uitwisseling van kadootjes ook dit jaar weer onvermijdelijk zijn, en we willen je een klein, zeer effectief advies geven om deze kerst een beetje milieuvriendelijker te maken: laten we onze cadeaus verpakken met krantenpapier!

via: WWF

Kerstmis is onderhand een symbool van overvloed en verspilling geworden, dus waarom niet je mouwen opstropen om overmatige afvalproductie te voorkomen? Het WWF heeft een campagne gelanceerd, om burgers de mogelijkheid te bieden hun eigen kleine bijdrage te leveren. De toename van afval en verspilling tijdens de kerstperiode zijn vooral merkbaar op het moment van de uitwisseling van geschenken. Hoewel mooi, is het een tijd waarin je niet veel aandacht besteedt aan de hoeveelheid papier en plastic die wordt gebruikt om cadeaus in te pakken en dit veroorzaakt bergen afval die het milieu nog erger vervuilen.

Wat kunnen we hier aan doen?

Herinner je je die oude kranten? Die we vroeger bij de kiosk kochten? Hoewel we tegenwoordig, met de komst van online bronnen, steeds minder gewend zijn het nieuws op papier te lezen, bestaan er nog steeds kranten en kunnen ze een belangrijke bron zijn om verdere verspilling te voorkomen. Het inpakken van geschenken in krantenpapier is het juiste advies om te geven aan degenen die van plan zijn om cadeaupapier te kopen.

Advertisement

We worden ertoe aangezet om te kopen, maar misschien moeten we onze aandacht meer richten op de kwestie van recycling: niet alleen zouden we geld besparen, maar we zouden ook bijdragen aan de productie van minder afval, en dus het milieu beschermen. Het is tenslotte een klein gebaar - van een ontwapenende eenvoud.

Laten we daarom, wanneer het zover is, proberen om zakken, pakketten, dozen en papier opnieuw te gebruiken, om onze planeet een beetje te helpen dat, ook met Kerstmis, een moeilijke tijd zal doormaken.

Tags: KerstNuttigMilieu
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt