Vetplanten geven positieve energie af... en waarom je er dus een in huis moet halen - BekijkDezeVideo.nl
x
Vetplanten geven positieve energie af...…
Als je een kat in huis haalt dan wordt hij je beschermengel, je bewaker Neem kurkuma en melk voor het slapengaan, een lekkere combinatie. Het bevat uitzonderlijke eigenschappen die goed zijn voor je lichaam

Vetplanten geven positieve energie af... en waarom je er dus een in huis moet halen

11 Augustus 2019 • Door Skip
2.962
Advertisement

Volgens enkele Oosterse geloofsopvattingen zoals Feng-shui zorgen planten in ruimtes binnenin huis voor een zekere balans tussen alle aanwezige energieën. Het verbetert je stemming, concentratie waardoor de kans om ziektes en klachten te krijgen kleiner wordt. Je planten volgens Feng-shui goed plaatsen in huis zou een positieve invloed hebben op je gemoed. Succulenten, een vetplantensoort, zouden vooral het geschiktst zijn hiervoor en ook het meestgebruikt. 


foto: Pexels

Deze vetplanten genereren positieve energie doordat ze voortdurend water in hun vochtrijke vezels opslaan. Aangezien het vetplantjes zijn is het helemaal niet moeilijk om ze te verzorgen, maar er moeten wel enkele veelvoorkomende fouten worden vermeden, denk aan te veel water geven. Hier zijn enkele suggesties die helpen om zo goed mogelijk voor deze plantjes te zorgen.

Hoe vaak en wanneer water geven? Vetplantjes kunnen door hun structuur relatief kleine hoeveelheden water vasthouden in hun weefsels. Daardoor kunnen ze het dagen en wekenlang uithouden. Je hoeft ze dus niet te vaak water te geven. In de periodes dat het warm is of heel warm is een keer per week een beetje water geven genoeg. In de winter volstaat eens in de vijftien dagen.

 

foto: Pixabay

Welk type aarde is het meest geschikt? Aarde die arm is aan mineralen, niet rijk. Ideaal is om een normale onderlaag te doen (aarde die mineralen bevat) en potgrond voor cactussen (zand en poreuze stenen).

Hoe zit het met afvoer van water? Die moet in orde zijn aangezien vetplanten sterven als ze een teveel aan water hebben. Zet geen plaatje onder de pot, daarmee voorkom je dat de plant weer al het vocht opzuigt.

Hoeveel licht hebben ze nodig? Om te overleven willen ze veel zonlicht hebben, maar geen direct zonlicht. Hierdoor raken ze (voor altijd) uitgedroogd. Ideaal is om ze te plaatsen op plekken waar ze licht en schaduw krijgen, of schaduwplekken waar ze gereflectuurd zonlicht ontvangen. Je zal het wel merken als je vetplanten te veel zon krijgen omdat de bladeren dan droog worden en een bruinrode kleur krijgen.

Advertisement
foto: Pexels

Zoals al eerder gezegd worden vetplanten geassocieerd met positieve energie, rijkdom en succes. Bovendien zuiveren ze ruimtes uitstekend van de omgeving en gaat de harmonie er in zijn geheel op vooruit.

Wil je in een harmonieuzer en rustiger huis wonen, omgeef je dan met vetplanten.

Tags: NuttigWelzijnMilieu
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt