De 7 planten die volgens de populaire wijsheid kunnen helpen van je huis een comfortabele plek te maken - BekijkDezeVideo.nl
x
De 7 planten die volgens de populaire…
Deze 25 foto's laten zien dat je voor een relatie GEDULD nodig hebt Enkele doe-het-zelf-ideeën om je tuin dit jaar een nieuwe look te geven zonder een fortuin uit te geven

De 7 planten die volgens de populaire wijsheid kunnen helpen van je huis een comfortabele plek te maken

21 Maart 2018 • Door Janine
5.115
Advertisement

Dat planten een uitstekende bron van energie zijn om onszelf te omringen weten we al, maar we weten niet altijd hoe we ze op de juiste manier thuis kunnen gebruiken, juist om hun bescherming te absorberen en er een schild voor het huis van te maken. Ons huis is een plek waar we kunnen schuilen, waat we ons veilig voelen, en daarom is het belangrijk om te weten hoe je het nog veiliger kunt maken door de introductie van planten: hier zijn de meest geschikte voor in huis.


De cactus

foto: pexels.com

Mensen kopen vaak cactussen vanwege het gemak in onderhoud, omdat ze heel weinig water nodig hebben. Desondanks is de meest geschikte plek niet in huis: terrassen en balkons zijn betere plekken. Door ze buiten te plaatsen, kunnen ze negatieve energieën afstoten dankzij hun dreigende doornen.

Basilicum

foto: pexels.com

De basilicum heeft vele redenen waarom hij in huis moet worden gehouden: naast dat hij erg nuttig is in de keuken, wordt hij ook gewaardeerd om zijn heerlijke geur die de kamers verfrist. Er wordt gezegd dat deze plant genezend is omdat het in staat is om negatieve energieën te absorberen, en om zijn helende kracht te bieden, vooral als er zieke mensen in huis zijn.

Advertisement

Wijnruit

De wijnruit wordt al sinds de oudheid gebruikt als een beschermende plant: in Rome werd het gebruikt als medicinale plant en amulet, in Griekenland gebruikte Hippocrates het om pijn te verlichten en epidemieën te bestrijden. We onderscheiden mannelijke planten (zonder bloemen en met grote bladeren), van vrouwelijke (met kleine gele bloemen).

Er wordt gezegd dat om de energie van de wijnruit zo goed mogelijk te gebruiken, deze op de muur van de voordeur moet worden gehangen, de mannelijke aan de linkerkant en de vrouwelijke aan de rechterkant.

Rozemarijn

Het is een plant die van de zon houdt, wat gunstig is voor de positieve sfeer in huis.

Laurier

foto: pixabay.com

Laurier is een plant waarvan gezegd wordt dat hij geluk en geld aantrekt. Waar wacht je nog op om een bosje op te hangen? Op deze manier kun je ook profiteren van een bescherming tegen ziektes. Van tijd tot tijd kun je in een geschikt bakje de laurierblaadjes branden om de heerlijke geur te ruiken, die ook de insecten weghoudt.

Advertisement

Varen

foto: pexels.com

De varen is traditioneel verbonden met economisch fortuin, zozeer zelfs dat wordt aangenomen dat het verborgen schatten onthult, als je een klein takje in huis hangt. Het is ook een krachtig wapen tegen melancholie: wie een varen heeft, kan negatieve gedachten zien oplossen, dankzij de kalmte die het doorgeeft.

Plaats er een op de plaats waar je de meeste tijd doorbrengt, wat ook de plaats zal zijn voor een hoofd vrij van negatieve gedachten.

Goudsbloem

De goudsbloem is een plant die het ritme van de zon van nabij volgt: van oudsher wordt gezegd dat een vrouw die bloemblaadjes met blote voeten betreedt de taal van de vogels kan begrijpen.

Bovendien wordt gedacht dat deze bloem in staat is om persoonlijke geschillen en ruzies op te lossen, dus het is goed om wat bloemen in je tas te stoppen wanneer je met bepaalde situaties om moet gaan. Als ze in plaats daarvan worden geplaatst bij de voordeur, slaagt het erin om de ruzies in het gezin weg te houden.

Tags: NuttigGreenMilieu
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt