Weet je de betekenis van het nummer dat op plastic verpakkingen wordt gedrukt? Daarom moet je dat weten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Weet je de betekenis van het nummer…
De methode om zich te ontdoen van muizen die het huis infecteren... ZONDER ze te vermoorden! 24 ouders hebben de kapsels van de kinderen gedeeld: je gelooft je ogen niet!

Weet je de betekenis van het nummer dat op plastic verpakkingen wordt gedrukt? Daarom moet je dat weten

Door Janine
2.176
Advertisement

We weten allemaal dat er grote problemen zijn waar een oplossing voor nodig is: onder andere de kwestie van het plastic, revolutionair materiaal dat begin 1900 werd geïntroduceerd, maar die al lang de belangrijkste vervuiler van de zeeën is, en niet alleen. Momenteel bestaat er geen vervangend materiaal en wat overblijft, is het plastic op de juiste manier te gebruiken en weg te gooien.

Daarom is het zo belangrijk te weten wat het nummer op de verpakkingen betekent.

Wat betekent dat nummer op de bodem van een plastic fles?

Dat nummer onderscheidt de verschillende soorten plastic: zoals je hebt gemerkt, zijn veel verpakkingen van plastic gemaakt, maar zien ze er niet allemaal hetzelfde uit. Transparant, mat, flexibel en hard.

Het type plastic weten is fundamenteel in de fase van afvalverwerking: het klinkt ongelooflijk, maar twee soorten plastic samen recyclen is als glas met metaal vermengen: het heeft geen zin!

Het is niet aan de consument om de soorten plastic te scheiden, maar de exploitanten van ecologische eilanden, en dit nummer bevat nog een belangrijke informatie.

 

Juist omdat niet al het plastic hetzelfde is, zijn slechts enkele geschikt voor dranken of voedingsmiddelen.

Voor elk nummer zijn er aanbevelingen te volgen om het plastic product of het product in de plastic verpakking op de juiste manier te gebruiken:

1) PET: dit is polyethyleentereftalaat. Het wordt voor wegwerpverpakkingen gebruikt en ziet eruit als licht en flexibel plastic. Sommige flessen met water zijn gemaakt van dit materiaal: als je nummer 1 op de fles ziet staan moet je het niet vaker dan één keer gebruiken: het materiaal wordt gemakkelijk besmet met  bacteriën en, als het aan hitte wordt blootgesteld, geeft het schadelijke chemicaliën vrij die gevaarlijk zijn voor het endocriene systeem.

2) HDPE: anders dan de PET is het een harder materiaal, en wordt gebruikt voor zeep, wasmiddelen, olie en speelgoedverpakkingen. Dit is het beste plastic voor drinkwater.

3) PVC: met dit materiaal worden meestal verpakkingen voor voedsel, kinder en dierenspeelgoed gemaakt. Deskundigen raden af om PVC-producten te kopen aangezien een hoge doses chemicaliën kunnen vrijkomen.

4) LDPE: ook LDPE is heel flexibel en als het aan licht- of warmtebronnen wordt blootgesteld, komen chemische stoffen vrij.

5) PP: dit is het plastic dat wordt gebruikt voor yoghurt en zuivelbakjes, omdat het een effectieve barrière tegen vocht is. In vergelijking met andere plastic is het thermohardend, dat wil zeggen, het wordt harder als het warm wordt. 

6) PS: polystyreen is het materiaal dat wordt gebruikt voor wegwerpbekers en borden. Het moet niet worden blootgesteld aan warmtebronnen omdat er mogelijk kankerverwekkende stoffen vrijkomen.

7) Andere: in deze categorie valt al het materiaal die niet bij de andere hoort, bijvoorbeeld samengesteld plastic. Het gebruik van dit materiaal wordt afgeraden omdat de samenstelling van de oorsprong niet bekend is.

Nu weet je wat meer over plastic: blijf doorgaan met scheiden van afval en kies altijd het beste!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt