Australië heeft de verspreiding van plastic in rivieren geblokkeerd: dit zijn de voordelen van het nieuwe systeem dat we allemaal zouden moeten volgen - BekijkDezeVideo.nl
x
Australië heeft de verspreiding van…
Het advies van de Dalai Lama om jaloezie en negatieve energieën af te weren We moeten onze kinderen leren dat het ze meer eer aandoet in het leven om eerlijk te zijn dan om sluw te zijn

Australië heeft de verspreiding van plastic in rivieren geblokkeerd: dit zijn de voordelen van het nieuwe systeem dat we allemaal zouden moeten volgen

29 April 2019 • Door Janine
14.520
Advertisement

De vervuiling door plastic is ongetwijfeld een van de meest schadelijke voor het milieu. Het is niet alleen wat zichtbaar is voor het blote oog maar ook de microscopische vezels die fauna, flora en watervoerende lagen vervuilen. Ondanks pogingen om dit materiaal te vervangen door minder schadelijke alternatieven, neemt het probleem voortdurend toe. In Australië is echter een systeem getest om de verspilling van plastic afval in rivieren te verminderen.

via: Metro UK

Het idee bestaat uit netten die aan de monding van de afvoerkanalen worden geplaatst en die het afval opvangen om te voorkomen dat het het water bereikt. De test werd uitgevoerd in het natuurreservaat van Henley in de stad Kwinana, waarbij de filters werden geïnstalleerd op alle waterleidingen die van de woonwijken naar het natuurpark komen.

In slechts een paar maanden tijd wist men met deze simpele truc bijna 400 kilo afval tegen te houden, inclusief die meegebracht door de zware regenval.

Advertisement

Wanneer de netten vol zijn, worden ze gedemonteerd en in speciale vrachtwagens geladen die naar de bergingscentra worden geleid; hier wordt het afval gedifferentieerd in recyclebaar of niet-recycleerbaar, waarna de netten weer op de drainagebuizen worden gepositioneerd.

Gezien de effectiviteit van de eenvoudige en innovatieve methode, hebben de autoriteiten besloten om het in de hele stad te gebruiken en te installeren. Het systeem is functioneel maar niet kosteloos. Om zelfs maar een enkel net te kopen, zijn ongeveer 9 duizend euro vereist. In ieder geval is geschat dat deze uitgave in de loop van de tijd op grote schaal kan worden afgeschreven en dat de positieve impact ervan zeker loont in vergelijking met de uitgave.

Er wordt verondersteld dat in de loop van de tijd dezelfde netwerken die nu worden gebruikt om puin te bevatten, zullen worden verbeterd met behulp van meer geavanceerde en presterende materialen. Op deze manier is het niet alleen mogelijk om de installatiekosten te verlagen, maar ook van de filters te profiteren om het verspillen van veel kleiner afval te voorkomen.

Door de structuur van de kooien te veranderen, zal het op een dag mogelijk zijn vervuiling door andere materialen of giftige stoffen te voorkomen.

De hoop is dat dit idee ook als inspiratie voor andere landen zal dienen om het gebruik ervan te verspreiden en de bescherming van het ecosysteem te verbeteren, die al lijdt aan de schade veroorzaakt door milieuvervuiling.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt