Deze man koopt zeeschildpadden op de markt en laat ze vervolgens vrij in de oceaan - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze man koopt zeeschildpadden op de…
Schrijven naar degenen die ons pijn hebben gedaan, kan de beste manier zijn om jezelf te bevrijden van pijn en serener te leven Deze jongen in een rolstoel bereikte dankzij zijn beste vriend de top van de Machu Picchu

Deze man koopt zeeschildpadden op de markt en laat ze vervolgens vrij in de oceaan

04 December 2019 • Door Janine
3.002
Advertisement

Zeeschildpadden zijn al langere tijd dieren met een delicate overleving die bedreigd worden. Menselijke activiteiten houden, zoals vaak gebeurt, geen rekening met hun leefgebieden en hun veiligheid, waardoor we enorm veel van deze prachtige dieren over de hele wereld verliezen. Als we hieraan toevoegen dat schildpadden in veel landen kunnen worden gevist en verkocht voor vlees, huid en eieren, begrijpen we dat hun leven niet bepaald eenvoudig is.

Gelukkig zijn er mensen die, met goede wil, hun energie gebruiken om deze dieren te redden en te beschermen: zoals Arron Culling.

via: Huffpost

Op een markt in Papoea-Nieuw-Guinea vond de man samen met zijn vriend Mark twee exemplaren van zeeschildpadden die te koop werden aangeboden. In veel landen van het Verre Oosten wordt het vlees van deze dieren zelfs als een echte delicatesse beschouwd en vormt het de basis van veel gerechten uit de lokale culinaire traditie.

Zonder er lang over na te denken, besloten de twee, bij het zien van wat de verkopers in de schappen verkochten, allebei de schildpadden te kopen. In plaats van ze te gebruiken om te koken, gingen ze echter onmiddellijk naar het dichtstbijzijnde strand en lieten de dieren vrij om terug te gaan zwemmen in de oceaan.

De twee exemplaren die Arron heeft gered, zijn niet de enige die zijn teruggebracht naar de zee. De man wijdt zich actief aan deze praktijk en helpt, op basis van zijn mogelijkheden, nieuwe hoop te geven aan dieren die waardevol zijn voor de natuur. Schildpadden spelen in feite een zeer belangrijke rol in mariene ecosystemen, omdat ze helpen hun evenwicht te reguleren.

Dat van Arron is een eenvoudig gebaar, maar een van enorm belang. Het is te danken aan bereidwillige mensen zoals hij, die hun tijd, hun inspanningen en hun geld inzetten, opdat we nog steeds kunnen hopen op een betere toekomst.

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt