Ze biedt aan om de boodschappen naar een oudere man te brengen, maar als ze binnenkomt ruikt ze een vreemde lucht

Janine image
door Janine

22 Mei 2023

Ze biedt aan om de boodschappen naar een oudere man te brengen, maar als ze binnenkomt ruikt ze een vreemde lucht
Advertisement

Je wordt niet geboren als held en er is zelfs geen geschreven manier om er een te worden. Het is misschien een verborgen geschenk, een kwaliteit die bij weinig mensen wordt onthuld in tijden van nood. Om een ​​verschil te maken hoef je niet noodzakelijkerwijs buitengewone en flagrante gebaren te maken. Soms kan zelfs een goed woord of een kleine daad van vriendelijkheid een grote impact hebben op iemands leven.

In dit geval veroorzaakten boodschappentassen die slechts een paar meter verderop werden verplaatst een gebeurtenis die uiteindelijk twee levens redde.

via Newsbreak

Jessica Higgs / Facebook

Jessica Higgs / Facebook

Jessica Higgs is een moeder die werkt als bezorger: ze bezorgt boodschappen. Met andere woorden, ze doet de boodschappen in opdracht van derden en bezorgt die vervolgens bij de klant thuis. Maar het punt is niet haar werk, althans niet helemaal.

Het verhaal speelde zich af op een gewone werkdag voor Jessica: ze zou de boodschappen gaan bezorgen bij een van haar klanten, maar toen ze op haar bestemming aankwam, “overtuigde” iets haar niet.

De vrouw was namelijk erg onder de indruk van de cliënt, een heel oude man die blijkbaar alleen woonde: hij maakte een vermoeide, verzwakte en zieke indruk. Jessica voelde aan dat deze omstandigheid vreemd was en kwam in de verleiding om iets te zeggen, om iets te doen... uiteindelijk besloot ze: “sorry, laat me u helpen..."

Advertisement
Korman / Wikimedia Commons - Not the actual photo

Korman / Wikimedia Commons - Not the actual photo

Ze wist dat ze zich onprofessioneel gedroeg en dat ze zich had moeten beperken tot die tassen vol boodschappen voor het huis van de man neer te zetten, een foto te maken van de bezorging en dan terug te keren naar de auto.

Maar haar instinct schreeuwde haar toe om meer te doen: "Laat me de boodschappen naar binnen dragen, maakt u zich geen zorgen, zegt u maar waar u wilt dat ik de producten neerzet en ik doe het", bood Jessica vriendelijk aan.

De oude man was haar erg dankbaar en gaf de vrouw wankelend instructies over waar ze de tassen neer moest zetten. Daarbij ging onze protagonist onvermijdelijk het huis van het individu binnen en kon ze snel om zich heen kijken. Wat ze waarnam verontrustte haar nog meer...

Dat huis had een vreemde geur... terwijl ze de lucht in het gebouw slechts een paar seconden inademde, werd Jessica duizelig. Gas. Er moest ergens een lek zijn, dus begon de vrouw om zich heen te kijken. Uiteindelijk zag hij een grote propaantank in de keuken.

Hoewel ze nergens zeker van was, voelde ze zich gedwongen om te handelen: ze stuurde een bericht naar de dochter van de oudere man waarin ze haar twijfels uitte en haar alarmeerde. De dochter was namelijk verantwoordelijk voor de aankoop en Jessica had dus haar telefoonnummer. Zodra ze op de hoogte was van de omstandigheden, greep de vrouw snel in door haar zoon te sturen om de zaak verder te onderzoeken.

De volgende dag barstte Jessica in tranen uit: die vrouw had contact met haar opgenomen om haar uit de grond van haar hart te bedanken! Er was inderdaad een gaslek in dat appartement en de snelle melding redde twee levens: dat van haar bejaarde vader en de jongste zoon van de vrouw zelf!

Jessica wilde een video opnemen waarin het hele verhaal wordt verteld om een ​​belangrijke boodschap te verspreiden: "als je iets ziet of hoort en je denkt dat je kunt helpen, kom dan in actie! Zet 'die extra stap': het kan echt een verschil maken" .

Advertisement