Op 98-jarige leeftijd gebruikt hij zijn spaargeld om een toevluchtsoord voor dieren te openen - BekijkDezeVideo.nl
x
Op 98-jarige leeftijd gebruikt hij zijn…
Thuis blijven met de kinderen zorgt voor meer stress dan naar het werk gaan: een Engels onderzoek bevestigt dit De witte halve manen op de nagels: wat is het en wat kunnen ze onthullen over onze gezondheidstoestand

Op 98-jarige leeftijd gebruikt hij zijn spaargeld om een toevluchtsoord voor dieren te openen

30 November 2019 • Door Janine
4.967
Advertisement

Wanneer we het hebben over het hebben van een groot hart en veel geluk in het leven. De hoofdrolspeler van dit buitengewone waargebeurde verhaal weet daar alles van, een 98-jarige Amerikaan met de naam Russ Gremel, die aan het einde van zijn lange leven besloot om gebruik te maken van de 2 miljoen dollar die hij had gespaard dankzij zijn investering in aandelen, door een toevluchtsoord voor dieren en voor hun behoud te creëren. Een gebaar dat veel van zijn mede-inwoners van Illinois in de Verenigde Staten heeft ontroerd.

via: Today
foto: Facebook

In het verleden overtuigde Russ's broer hem om te investeren in apotheken; hij vertelde hem dat “iedereen altijd medicijnen nodig heeft en vrouwen altijd cosmetica gebruiken". Russ was ervan overtuigd dat hij de juiste keuze had gemaakt door aandelen ter waarde van $1.000 te kopen van de apotheekketen van Chicago genaamd Walgreens. In de afgelopen zeven decennia is deze investering meer dan $2 miljoen geworden, voor een totale waarde van 27.648 aandelen!

Nu hij 98 jaar oud is, wilde Russ niets liever dan al zijn fortuin schenken aan de Illinois Audubon Society. De bejaarde man wilde dat zijn geld zou worden gebruikt om een nieuw natuurreservaat van 40 hectare te creëren en het te veranderen in het Gremel Wildlife Sanctuary.

foto: Facebook

Russ was heel duidelijk over zijn keuze en verklaarde openhartig: “Dit is waar het geld nodig is. Als je er geen goed mee kunt doen, dan heb je het niet."

Na de Grote Depressie te hebben meegemaakt, leerde hij op een eenvoudige en zuinige manier te leven. Russ gelooft dat het leven niet extravagant of luxueus hoeft te zijn om een persoon gelukkig te maken; hij is nooit getrouwd en heeft geen kinderen, volgens hem kan een eenvoudige stoofpot en havermout een man gelukkig maken.

Advertisement
foto: Facebook

De grote donatie zal de staat helpen het wild te behouden tegen toekomstige klimaatverandering en de bouw van het Gremel Wildlife Sanctuary zal het onsterfelijke testament worden dat alleen een buitengewone "veteraan" van het leven zoals Russ Gremel kan nalaten. Een zeer genereus gebaar dat nooit zal worden vergeten.

Complimenten Russ!

Tags: DierenOuderenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt